Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Inginerii ruși au creat un material de camuflaj al echipamentului militar în zăpadă - FOTO

© Photo : Evgeny Kel / Russian Defense MinistryRussian Engineering Troops
Russian Engineering Troops - Sputnik Moldova
Abonare
Tehnologia s-ar putea dovedi utilă în extinderea capabilităților materialului ”maskirovka”, o metodă de camuflaj şi ascundere de mare succes folosită de militarii ruși încă din al doilea război mondial. Sputnik a obținut o imagine exclusivă a noului material.

BUCUREŞTI, 19 mai – Sputnik, Doina Crainic. Sputnik a obținut o imagine exclusivă cu un nou material absorbant de radiaţii radio, inventat de inginerii ruși pentru a fi folosit de militari pentru a ascunde echipamentele sub stratul de zăpadă.

Dezvoltat de inginerii de la Departamentul Central de Proiectare a Materialelor Radio Speciale (CDORM), cu sediul la Moscova, o filială a Ruselectronics, se relatează că materialul reduce, cu un factor de trei până la patru ori, posibilitatea ca echipamentul militar să poată fi detectat.

© Photo : Ruselectronics press serviceMaterial de camuflj inventat de inginerii ruși
Inginerii ruși au creat un material de camuflaj al echipamentului militar în zăpadă - FOTO - Sputnik Moldova
Material de camuflj inventat de inginerii ruși

Mai mult, „mantia de zăpadă” are un coeficient de reflecție de doar 0,5 la sută, ceea ce înseamnă că este capabilă să absoarbă 99,5 la sută din radiațiile electromagnetice prin radar, împiedicând astfel sistemele radar inamice să identifice și să recunoască un obiect ascuns de mantie, informează Sputnik News

Se spune că materialul este rezistent la factorii climatici, inclusiv la temperaturile scăzute.

Proiectarea și dezvoltarea materialului a fost deja finalizată, iar CDORM a produs un lot experimental. Materialul este pregătit pentru a fi livrat în serie în cadrul armatei, potrivit Ruselectronics.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0