Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Care este soarta drumului de centură a Chișinăului: Ce spune primarul Ion Ceban

© Sputnik / Victor IovvIon Ceban
Ion Ceban - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Capitalei, Ion Ceban, a fost invitatul emisiunii ”Logica Puterii” realizată în studioul Radio Sputnik Moldova.
Care-i soarta drumului Centura Chișinău – ce spune primarul Capitalei, Ion Ceban

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a menționat că pandemia și starea economică precară, dar și lipsa creditului rusesc fac mult mai complicată realizarea proiectului privind șoseaua de centură a Chișinăului în acest moment. Astfel, la ora actuală municipalitatea a început să poarte discuții pentru a reabilita alte drumuri de alternativă. Totodată, edilul-șef menționează că drumul de ocolire a Chișinăului este un proiect care trebuie făcut în parteneriat cu Guvernul, întrucât este unul de interes național.

”Eu știu că au fost inițiate procedurile, însă acum e mai dificil, întrucât nici creditul rusesc nu a fost aprobat, plus că avem situația de pandemie și diminuare economică la nivel național. De asta eu cred că va întârzia din avântul panificat inițial. Dacă ieșim repede din această situație și dacă va fi stabilitate politică, atunci cred că se va face. Acum se lucrează pe tronsonul primului segment, iar ceea ce ține de municipalitate, noi am solicitat Guvernului să ne permită să examinăm segmentul 5, tronsonul de drum Sîngera-Colonița pentru a începe negocierile cu BERD și BEI, dar nu pe tronsonul care era planificat, întrucât ar fi necesară exproprierea, ceea ce ar dura foarte mult. Astfel, noi am propus același lucru, însă prin oraș, cum ar fi străzile Transnistriei, Industrială și Bâcului”, spune Ion Ceban.

Construcția unei șosele de centură este un proiect vital pentru Chișinău spun mai mulți experți. Anterior, Ion Ceban declara că durata estimativă a construcției este de 5-8 ani, iar pentru implementarea proiectului sunt necesare surse financiare în valoare de peste 200 de milioane de dolari.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0