Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19 a mai luat trei vieți: Până acum 224 de moldoveni au murit din cauza infecției

© Photo : Miroslav RotariSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății anunță despre decesul altor trei persoane provocat de COVID-19. Este vorba despre doi bărbați și o femeie.

CHIȘINĂU, 20 mai -Sputnik. Unul dintre bărbații care au decedat din cauza COVID-19 avea 62 de ani și era din Chișinău. Pacientul a fost internat în data de 17 mai la Spitalul Clinic Republican. El mai suferea de cardiopatie ischemică, angină pectorală, insuficiență respiratorie și cardiacă cronică.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Societate
Alte 202 cazuri noi de infectare cu COVID-19: Bilanțul a ajuns la 6340
Al doilea bărbat avea 82 de ani și era din raionul Ceadîr-Lunga. El a fost internat la Spitalul Raional Cimișlia în data de 16 mai. Pacientul mai suferea de cancer, angină pectorală de efort și hipertensiune arterială.

Femeia care și-a pierdut viața avea 80 de ani și era din regiunea transnistreană. Ea mai suferea de cardiopatie și pielonefrită cronică. De la începutul pandemiei, în Moldova au murit 224 de oameni.

În Republica Moldova sunt confirmate 6 340 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 813 în regiunea transnistreană. 244 de pacienți sunt în stare gravă, 22 fiind conectați la aparate de respirație asistată, 546 au stare de gravitate medie, iar ceilalţi sunt în stare satisfăcătoare. 

Până acum s-au înregistrat 1 385 cazuri de infectare în rândul angajaţilor din sistemul de sănătate, printre care: medici - 327, asistenţi medicali - 525, felceri - 71, farmacişti - 20, personal auxiliar - 442 persoane. 

În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 au fost internați 46 de pacienți cu suspecție de COVID-19.

Pe parcursul zilei de ieri, au fost externate 60 de persoane care s-au tratat de COVID-19. În plus, s-au vindecat 120 de persoane la domiciliu care se aflau sub supravegherea medicului de familie, dar și 265 de oameni din regiunea transnistreană. Astfel, numărul celor care s-au tratat de coronavirus a ajuns la 2953.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0