Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Veste tristă: COVID-19 continuă să facă victime în Republica Moldova

Abonare
Situația epidemiologică în contextul pandemiei coronavirusului a fost prezentată de Ministerul Sănătății. Au fost înregistrate noi victime ale COVID-19.

CHIȘINĂU, 19 mai – Sputnik. Alte două persoane au murit răpuse de noul coronavirus. Informația a fost prezentată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Vaccin - Sputnik Moldova
Avertisment: Nu se știe când și dacă va exista un vaccin împotriva coronavirusului

Este vorba despre două femei: de 63 și 64 de ani. Una dintre victime este din raionul Ceadîr-Lunga. 

Ea a fost internată în stare gravă în data de 11 mai la spitalul raional. Femeia avea și hipertensiune arterială și a suferit un accident cerebrovascular acut.

Cealaltă femeie este din Bălți și a fost internată în data de  16 mai la Spitalul din Bălți cu hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezidate morbidă, edem cerebral.

Bilanțul total al deceselor provocate de noul tip de coronavirus a ajuns astfel la 219 persoane. În același timp, crește numărul pacienților vindecați și externați.

Doar pe parcursul zilei de ieri 83 de persoane au părăsit instituțiile medicale unde au fost internate, fiind complet tratate de infecția noului coronavirus. Bilanțul a ajuns la 2 508 persoane vindecate.

Precizăm că în Republica Moldova a fost declarată stare de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării până în data de 30 iunie, cu posibilitatea prelungirii perioadei în funcție de evoluția situației epidemiologice. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0