Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Studenții vor susține examenele și vor prezenta tezele de licență în regim online

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Accesați arhiva multimediaПрием документов на обучение в ВУЗы
Прием документов на обучение в ВУЗы - Sputnik Moldova
Abonare
Studenții din țara noastră vor susține în premieră examenele și vor prezenta tezele de licență în regim online.

CHIȘINĂU, 19 mai - Sputnik. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a aprobat ordinul „Cu privire la măsurile de funcționare a instituțiilor de învățământ superior în perioada riscului de îmbolnăvire cu COVID-19”. Astfel, ministerul de resort nu recomandă revenirea studenților în cadrul instituțiilor de învățământ superior în semestrul II al anului universitar 2019-2020.

Бакалавр - Sputnik Moldova
Societate
Guvernul a aprobat proiectul de lege care anulează examenele de bacalaureat

Totodată, instituția de profil recomandă susținerea examenului și a tezei/proiectului de licență în sistem online, în baza unei metodologii aprobate de către senatul universitar. De asemenea, senatele universitare vor decide asupra formelor de evaluare semestrială la finalizarea anului universitar 2019-2020 pentru toți studenții, în funcție de profil și program de studii.

Depunerea dosarelor de concurs pentru Admiterea 2020 la studii în cadrul universităților se recomandă să fie efectuată în regim online. Instituțiile de învățământ superior urmează să-și perfecteze metodologii proprii de admitere, luând în calcul siguranța candidaților la studii și a responsabililor din cadrul comisiilor de admitere.

În noul an universitar 2020-2021, fiecare universitate va elabora un plan de restartare a activităților științifico-didactice, cu încurajarea învățării mixte. Pentru studenții internaționali, instituțiile de învățământ superior vor stabili cerințe pentru sosirea timpurie și de autoizolare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0