Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Slusari confirmă zvonurile: Năstase este unul dintre candidații PPDA la funcția de premier

© Sputnik / OsmatescoAlexandru Slusari
Alexandru Slusari  - Sputnik Moldova
Abonare
În spațiul public se vehiculează zvonul că liderul PPDA, Andrei Năstase, ar fi candidatul formațiunii la funcția de premier.
Slusari confirmă zvonurile: Năstase este unul dintre candidații PPDA la funcția de premier

PPDA a anunțat că are suficienți oameni pregătiți în partid pentru a ocupa fotoliul de premier. Vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari, a declarat în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova că liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr este unul dintre candidații care pot fi propuși la funcția de premier, dacă va cădea Guvernul Chicu și celelalte forțe politice vor accepta programul de guvernare și condițiile formațiunii. Totodată, Slusari a menționat că există și alte candidaturi care sunt analizate la ora actuală pentru a fi înaintate la această funcție, dar a evitat să dea și alte nume.

”Dacă va fi acceptată propunerea PPDA în ceea ce ține programul de guvernare, atunci formațiunea noastră e gata să intre la guvernare, dar fără să facem coaliție cu Candu și Șor și fără să le garantăm lor ceva. Fiind o forță politică responsabilă, în asemenea situație, dacă ceilalți vor accepta oferta noastră, noi intrăm la guvernare. Unul dintre candidații pe care noi îi analizăm acum să-l înaintăm la funcția de premier este Andrei Năstase, dar mai sunt și alte persoane”, a declarat Alexandru Slusari.

În cadrul unei alte emisiuni de la Sputnik Moldova, liderul grupului parlamentar Pro Moldova, Andrian Candu, a fost întrebat dacă ar vota pentru Andrei Năstase la funcția de premier, însă el a menționat că sunt premature aceste discuții în condițiile în care, la ora actuală, încă există o majoritate parlamentară.  

”Este prematur să spunem dacă vom vota, iar să spunem un lucru sau altul categoric nu putem. În primul rând, trebuie să existe, cel puțin, 51 de voturi pentru a numi un guvern, ceea ce nu este la ora actuală. În al doilea rând, trebuie să ne determinăm ce trebuie să facem, nu cine să vină într-o funcție sau alta. Din necesitățile țării trebuie să construiești echipa”, a declarat Andrian Candu în cadrul emisiunii ”Logica Puterii”.

Totodată, președintele grupului Pro Moldova, Andrian Candu, a menționat că deocamdată nu au avut loc discuții între liderii forțelor de opoziție în vederea stabilirii unui plan concret în ceea ce ține de demiterea Guvernului Chicu și învestirea unui alt Executiv.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0