Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon la ședința Consiliului Economic Eurasiatic: Criza a arătat cine ne sunt prieteni

© Sputnik / Владислав Воднев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин принимает участие в заседании Высшего Евразийского экономического совета
Президент РФ В. Путин принимает участие в заседании Высшего Евразийского экономического совета - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a participat astăzi la ședința lărgită a Consiliului Economic Suprem Eurasiatic, care s-a desfășurat în regim online.

CHIȘINĂU, 19 mai - Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon a ținut un discurs în cadrul ședinței lărgite a Consiliului Economic Suprem Eurasiatic, care s-a desfășurat astăzi în format online. Șeful statului a menționat că situația de criză declanșată pe fundalul răspândirii coronavirusului a arătat cine sunt adevărații prieteni ai Republicii Moldova.

„Proverbul rusesc „Un prieten vechi este mai bun decât doi noi” s-a reconfirmat odată în plus. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care ne ajută și ne-au ajutat în aceste momente dificile. În special, vreau să-i mulțumesc lui Vladimir Putin pentru acel ajutor care ne-a fost acordat în ultimele săptămâni în lupta cu coronavirusul”, a declarat Igor Dodon. 

Președintele și-a exprimat convingerea că după încheierea crizei țările vor fi mult mai unite. Igor Dodon a reiterat intenția țării noastre de a continua și de a aprofunda relația cu Uniunea Economică Eurasiatică.

„Am apreciat înalt negocierile care au fost lansate anul curent privind aderarea Moldovei la Banca Eurasiatică de Dezvoltare (BED), în timpul cărora au fost desemnate potențialele domenii de colaborare: complexul agroindustrial, infrastructura drumurilor, energetica, promovarea comerțului reciproc”, a subliniat șeful statului.

Totodată, Igor Dodon a propus ca unele acțiuni ale UEEA să aibă loc în Moldova, menționând că Chișinăul este gata să asigure toate condițiile pentru aceasta.

Reamintim că Republica Moldova are statut de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice din mai 2018.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0