Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Raport OMS: Copiii din Moldova sunt hărțuiți mai des la școală în comparație cu alte țări

© Sputnik / Kirill Braga / Accesați arhiva multimediaEscuela
Escuela - Sputnik Moldova
Abonare
Organizația Mondială a Sănătății a prezentat un raport în care se regăsesc date despre sănătatea fizică, relațiile sociale și bunăstarea mintală a copiilor din 45 de țări, inclusiv și Moldova.

CHIȘINĂU, 19 mai - Sputnik. Organizația Mondială a Sănătății a publicat astăzi un raport în care a prezentat date despre sănătatea fizică, relațiile sociale și bunăstarea mintală a 227.441 de elevi cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani, din 45 de țări, inclusiv din Republica Moldova. Datele au fost colectate în perioada 2014 - 2018. 

Spital - Sputnik Moldova
Societate
62 de copii bolnavi de COVID-19 în Republica Moldova: Iată în ce stare sunt

Datele prezintă diferențele și similitudinile în sănătatea și dezvoltarea adolescenților din Moldova în comparație cu alte țări. Astfel, elevii din Moldova sunt mai des implicați în hărțuire la școală decât copii din majoritatea țărilor din regiune.

Potrivit datelor studiului, 16% dintre elevi au fost hărțuiți la școală cel puțin de două ori în ultimele două luni din 2018, comparativ cu 11% în 2014. Referitor la starea de sănătate a copiilor, aceștia au apreciat-o ca fiind bună și excelentă în proporție de 83 la sută în 2018, comparativ cu 77% în 2014.

În Moldova, elevii cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani consumă alcool cel puțin o dată pe săptămână. Este vorba de 24% în 2018, comparativ cu 32% în 2014. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0