Donald Trump, acuzat din China: ”Ori este nebun, ori complice!”

© AP Photo / Patrick SemanskyПрезидент Дональд Трамп в Овальном кабинете в Белом доме (13 ноября 2019). Вашингтон
Президент Дональд Трамп в Овальном кабинете в Белом доме (13 ноября 2019). Вашингтон - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
”Mesajul liderului SUA vine să arunce gaz peste focul isteriei globale cu privire la apariția pandemiei - se nasc o sumă de întrebări”.

BUCUREȘTI, 19 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Președintele Trump a făcut din nou senzație cu o declarație uluitoare – „Oamenii de știință de la NIH (National Institutes of Health) au început să dezvolte primul potențial vaccin pe 11 ianuarie – gândiți-vă la asta – la numai câteva ore de la afișarea online a codului genetic al virusului!”

”Deci, 11 ianuarie. Majoritatea oamenilor nici măcar nu au auzit ce s-a întâmplat pe 11 ianuarie. Și noi am fost acolo, încercând să dezvoltăm un vaccin, fără să știm cu ce avem de-a face”, a declarat Trump vineri, pe 15 mai, transmite sursa oficială Whitehouse.gov

Reacții au venit din întreaga lume, dar reproducem comentariul jurnalistului român Dan Tomozei Dimian, de la Radio China Internațional, care a transmis din Beijing:

Vaccin - Sputnik Moldova
Avertisment: Nu se știe când și dacă va exista un vaccin împotriva coronavirusului

”Declarația (lui Trump) este cu atât mai șocantă cu cât se cunoaște că specialiștii chinezi în cooperare cu OMS au pus la dispoziția întregii lumi, inclusiv a americanilor, secvența noului coronavirus abia în data de 12 ianuarie 2020, adică după o zi”, scrie jurnalistul, precizând că, oficial, ”primul caz confirmat COVID-19 pe teritoriul american a fost înregistrat în data de 21 Ianuarie 2020!”.

De fapt, spune jurnalistul din Beijing, ”mesajul liderului SUA vine să arunce gaz peste focul isteriei globale cu privire la apariția pandemiei!”.

Dan Tomozei pune problema logic - dacă SUA aveau deja secvența genomului noului coronavirus în data de 11 Ianuarie 2020, când nimeni în lume nu o avea, se nasc o sumă de întrebări:

  • De unde aveau SUA noul coronavirus?
  • Când l-au descoperit și de ce nu au anunțat existența acestuia?
  • Unde au descoperit noul coronavirus?
  • De ce nu au alertat lumea cu privire la noul pericol devenit pandemic?
  • Este posibil să fi fost produs în laboratorul militar biologic Fort Detrick (Maryland)?

În legătură cu ultima ”întrebare”, jurnalistul atrage atenția că atât China cât și Rusia ”cer transparentizarea celor peste 200 de laboratoare biologice americane” – după cum transmite Radio China Internațional – GMG.

”Declarația lui Donald Trump și în data de 11 Ianuarie 2020, dacă este să o luăm ca veridică, asta arată că cercetările americanilor au început cu cel puțin două luni anterior raportării primului focar COVID-19 pe teritoriul SUA, eveniment înregistrat abia la jumătatea lunii martie”, scrie jurnalistul.

Dar, chiar și așa, subliniind informația oficială potrivit căreia primul caz confirmat cu noul coronavirus din SUA a fost raportat abia în 21 ianuarie, ”tot există un decalaj de zece zile între momentul demarării cercetărilor pentru noul vaccin COVID-19 și primul caz COVID-19 din SUA!”.

De aici și afirmația cu care Dan Tomozei începe: ”TRUMP, ORI ESTE NEBUN, ORI COMPLICE! SUA dezvoltă un vaccin COVID înainte de a avea un caz?”

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0