Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

SUA ar putea relua finanțarea OMS: Iată însă în ce condiții

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaЭмблема ВОЗ, архивное фото
Эмблема ВОЗ, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Administrația prezidențială a SUA consideră că OMS are un potențial mare, în ciuda deficiențelor cu care se confruntă în activitățile sale.

CHIȘINĂU, 17 mai - Sputnik. Autoritățile americane pot reînnoi parțial finanțarea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Acest lucru a fost anunțat de Fox News, făcând referire la o scrisoare adresată directorului general OMS Tedros Adhanom Gebreyesus.

S-a dovedit că organizația va fi finanțată parțial, la fel ca și cu „contribuțiile chineze” la OMS. Mass-media raportează că administrația prezidențială a SUA este gata să „reconsidere” o astfel de decizie dacă reprezentanții chinezi își măresc contribuțiile. Se observă că Statele Unite observă anumite deficiențe în activitatea OMS, dar consideră că organizația are un potențial mare.

Девушки в масках во время открытия магазина после облегчения карантинных мер во Франции  - Sputnik Moldova
OMS avertizează că există posibilitatea ca virusul să nu fie eradicat niciodată

În aprilie, șeful Casei Albe, Donald Trump, a anunțat suspendarea finanțării OMS. Administrația prezidențială a acuzat organizația că nu a reacționat rapid la focarul de coronavirus COVID-19. În același timp, secretarul de stat american, Mike Pompeo, nu a exclus că Washingtonul nu va restabili finanțarea suspendată pentru OMS.

La 11 martie, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat despre un focar al unei noi infecții cu coronavirus drept pandemie COVID-19.

Numărul de persoane infectate cu coronavirus COVID-19 în lume până în dimineața zilei de 16 mai, potrivit Universității Johns Hopkins, a depășit 4,5 milioane. Pe parcursul acestei perioade, au murit peste 307 mii de pacienți, peste 1,63 milioane de oameni a-au însănătoșit.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0