Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sute de încălcări la frontieră: Câte persoane au intrat în țară timp de 24 de ore

© Photo : Poliția de Frontieră Punctul de trecere a hotarului Leușeni pe timp de pandemie
Punctul de trecere a hotarului Leușeni pe timp de pandemie  - Sputnik Moldova
Abonare
Timp de 24 de ore, 2.257 de persoane au intrat în țară. Numărul intrărilor aproape s-a dublat după expirarea stării de urgență. Nicio persoană nu a prezentat simptomele COVID-19. Săptămâna trecută, 379 de persoane au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională.

CHIȘINĂU, 18 mai – Sputnik. Din dimineața zilei de 17 mai până în dimineața zilei de luni, 18 mai, 3.657 de persoane au traversat frontiera de stat.

Ion Chicu  - Sputnik Moldova
Societate
Ion Chicu: „Majoritatea restricțiilor vor fi anulate în data de 1 iunie”

În ultimele 24 de ore, potrivit Poliției de Frontieră, pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat – 2.257 de traversări, inclusiv 1.323 de treceri la frontiera moldo-română, 503 treceri la frontiera cu Ucraina și 431 de traversări pe cale aeriană.

Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip COVID-19. Toate cele 3.657 de persoane care au traversat frontiera au fost supuse screeningului. Cetățenii care au intrat în țară, 2.257 la număr, au completat fișe epidemiologice individuale.

Poliția de Frontieră a mai raportat că în săptămâna 11 - 17 mai, în punctele de trecere, fluxul de persoane a constituit 20.532 de traversări. Traficul de mijloace de transport a fost de 12.613 traversări. Cea mai traversată frontieră a fost cea cu România: 59 % din totalul de traversări s-au înregistrat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

În perioada 11 - 17 mai, polițiștii de frontieră au declanșat 12 consemne - un consemn pe Interpol și 11 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

La „frontiera verde” și în punctele de trecere, polițiștii de frontieră au documentat 379 de persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova.

Poliția de Frontieră a raportat pentru săptămâna trecută: 28 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și ale celui al punctelor de trecere; șapte cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova; au fost aplicate 257 de contravenții privind încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională; s-au înregistrat șapte cazuri de trafic ilicit de bunuri.

În decursul săptămânii precedente, șapte cetăţeni străini, dar și 21 mijloace de transport au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indicatori statistici: 480 de procese verbale și chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de peste 112 mii de lei și încasarea unor amenzi în valoare de aproape 31.000 de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0