Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Dorința lui Boris Johnson: Marea Britanie să revină în această lună la normalitate

© REUTERS / Handout .Prime Minister Boris Johnson thanks the NHS in a video message on Easter Sunday, in 10 Downing Street, London, Britain, April 12, 2020.
Prime Minister Boris Johnson thanks the NHS in a video message on Easter Sunday, in 10 Downing Street, London, Britain, April 12, 2020.   - Sputnik Moldova
Abonare
Având în vedere că Regatul Unit asistă la o tendință descendentă în ceea ce priveşte numărul de cazuri noi de coronavirus, guvernul a început să relaxeze treptat restricțiile de blocare introduse pe 23 martie.

BUCUREŞTI, 18 mai – Sputnik, Doina Crainic. Premierul britanic, Boris Johnson, le-a spus parlamentarilor din Partidului Conservator că vrea ca Marea Britanie să revină „aproape la normalitate în iulie”, potrivit ziarului Daily Mail.

Женщина в лицевой маске из-за распространения коронавируса  - Sputnik Moldova
Marea Britanie: măsuri pentru ieşirea din izolare - „niveluri de alertă” - VIDEO

Johnson a spus că va iniția „pași mici” pentru relaxarea restricțiilor, dar numai dacă cetățenii britanici respectă măsurile actuale de izolare. De asemenea, premierul a confirmat că dezbaterile parlamentare vor fi reluate la 2 iunie.

Anunțul vine în urma declaraţiilor recente ale lui Johnson despre modul cum coronavirusul a trezit „ce e mai bun în umanitate”, spunând că „bunul simț comun” va permite țării să revină la „normalitatea mult dorită”.

​Pe 13 mai, guvernul britanic a diminuat restricțiile legate de coronavirus, permițând persoanelor din două gospodării diferite să se întâlnească în parcuri, dar nu sunt permise adunări mai mari.

Женщина в лицевой маске из-за распространения коронавируса  - Sputnik Moldova
Marea Britanie: măsuri pentru ieşirea din izolare - „niveluri de alertă” - VIDEO

Măsurile au fost luate în conformitate cu un plan publicat luni de guvern, care prezintă trei pași pentru ridicarea treptată a restricţiilor legate de COVID-19. În cadrul celui de-al treilea pas, care ar urma pe 4 iulie, ar putea fi redeschise unele afaceri, inclusiv coafoarele, cinematografele și pub-urile.

În prezent, Regatul Unit este a doua ţară cea mai afectată de coronavirus din Europa, după Spania. Numărul de decese cauzate de coronavirus în această țară a crescut cu 468 față de perioada anterioară de raportare, a anunţat sâmbătă Departamentul de Sănătate. În total, Marea Britanie a înregistrat 240.161 de cazuri de coronavirus şi cel puțin 34.466 de decese.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0