Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Zece din oficiu la examenul de bacalaureat: Cine sunt norocoșii

© Sputnik / Илья Питалев / Trecere la banca de fotografiiЭкзамен
Экзамен - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a prezentat informații despre numărul candidaților care vor lua zece din oficiu la una din probele examenului de bacalaureat.

CHIȘINĂU, 18 mai – Sputnik. Peste 1300 de candidați vor primi nota zece din oficiu la proba de limba străină din cadrul examenului național de bacalaureat.

Бакалавр - Sputnik Moldova
Societate
Guvernul a aprobat proiectul de lege care anulează examenele de bacalaureat

Potrivit informațiilor prezentate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, elevii care au susținut pe parcursul învățământului general examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi străine se vor alege cu nota zece din oficiu, fiind vorba de 1349 de candidați.

Numărul acestora a crescut în comparație cu anii precedenți. În 2019, de exemplu au fost 1008 candidați, 785 au fost în 2018, în 2017 au fost 637, în 2016 - 460 și 229 în 2015.

„Numărul crescând al elevilor cu performanțe deosebite la nivel internațional denotă atât interesul sporit față de cunoașterea limbilor străine, cât și aprecierea înaltă a evaluatorilor străini”, este precizat într-un comunicat al instituției.

Din numărul total de 1349 de dosare depuse, 1135 de dosare sunt pentru acordarea notei „10” (zece) din oficiu la limba engleză, 122 de dosare sunt la limba franceză, 42 de dosare sunt la limba germană, 34 dosare - la limba italiană și 16 dosare sunt la limba spaniolă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0