Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Greșelile pe care cetățenii trebuie să le evite pentru a scăpa de sărăcie

© Sputnik / OsmatescoVladimir Bolea
Vladimir Bolea - Sputnik Moldova
Abonare
Cum trebuie să acționeze cetățenii, dacă își doresc o viață mai bună? La această întrebare a răspuns, în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”, parlamentarul Vladimir Bolea.
Greșelile pe care cetățenii trebuie să le evite pentru a scăpa de sărăcie

Potrivit lui Vladimir Bolea, una dintre greșelile cetățenilor, care le afectează calitatea vieții, este că permit politicienilor să-și depășească atribuțiile.

”Foarte mulți cetățeni își doresc o clasă politică alcătuită din funcționari, dar nu din Dumnezei. Prim-ministru este funcționar, deputatul este funcționar, președintele este funcționar, care activează în baza unei legi, care își cunoaște fișa postului, știe că încălcarea atribuțiilor sale este pedepsită”, a explicat Vladimir Bolea.

O altă greșeală admisă de cetățeni este susținerea repetată a politicienilor care nu-și îndeplinesc promisiunile electorale, consideră Vladimir Bolea.

”Cetățenii trebuie să susțină politicienii reieșind din rezultatele lor. Este bun conducător, foarte bine. Nu reușește să raporteze nimic  - un șut și un pas înainte. Problema noastră este că procedăm mereu la fel, dar așteptăm rezultate. Ca să fie alte rezultate, trebuie să schimbi sistemul. Iar sistemul se schimbă prin vot. Ai demonstrat că ești bun, omul te votează. Nu ești bun – nu te votează”, a opinat Vladmir Bolea.

Și atunci de ce cetățenii votează mereu aceeași politicieni, care nu-și îndeplinesc promisiunile?

”Pentru că cetățenilor li se prezintă aceeași politicieni. Cred că pandemia va schimba atitudinea cetățenilor față de politic. Oamenii au înțeles că trebuie să acorde importanță primarului, consilierilor locali și structurilor orientate spre necesitățile sale. Dacă primarul e hoț, însă în consiliu sunt oameni onești, nu va putea fura nimic. Omul trebuie să fie preocupat dacă are în sat medic, dacă primarul sau polițistul își face treaba, dacă are drum bun sau merge prin glod, dacă are iluminat stradal sau apă. Asta trebuie să-i intereseze pe oameni, dar nu ce face Trump”, a subliniat Vladimir Bolea.

Mai multe detalii aflați din fișierul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0