Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Câți deputați vor pleca din PD și ce s-a discutat la ședința de 7 ore? Răspunsul lui Candu

© Sputnik / Miroslav RotariПредседатель Парламента Андриан Канду
Председатель Парламента Андриан Канду  - Sputnik Moldova
Abonare
La ora actuală, din Partidul Democrat au plecat 12 deputați, 10 dintre ei au aderat la grupul parlamentar Pro Moldova, iar alți doi au aderat la Partidul ȘOR.
Câți deputați vor pleca din PD și ce s-a discutat la ședința de 7 ore? Răspunsul lui Candu

Actuala majoritate parlamentară, dar și Guvernul condus de Ion Chicu atârnă de voința a patru deputați. Multă lume se întreabă câți deputați vor mai pleca din PD. Solicitat să răspundă la această întrebare, liderul grupului parlamentar Pro Moldova, Andrian Candu, a menționat că această decizie ține de Partidul Democrat și nu de anumite sume de bani așa cum acuză conducerea PD. Totodată, Candu s-a referit și la ședința de săptămâna trecută care a durat mai bine de șapte ore.

”Asta ține de echipa partidului Democrat. E o problemă internă, foarte mulți au trecut printr-un duș rece și prin constatarea unor adevăruri și neadevăruri în acea ședință de șapte ore. Eu știu că au fost discuții foarte dure, bazate pe multe adevăruri, iar în această situație conducerea partidului trebuia să-și dea demisia, iar cei care erau implicați în aceste scandaluri, inclusiv cu dovezi trebuiau să plece. Dacă această echipă mai vrea să reziste, atunci trebuiau să fie luate și niște decizii, inclusiv plecarea conducerii. Noi nu cumpărăm deputați din partid, iar aceste acuzații sunt aberații”, a declarat Andrian Candu.

De altă parte, președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a declarat în cadrul unei alte emisiuni de la Sputnik Moldova că adevăratul motiv pentru care pleacă deputații din PD este cel pecuniar.

Diacov mai spune că ”pentru a da jos Guvernul nu trebuie multă minte, ci doar încă câteva sume ca să fie mai convingători. Se vehiculează mai multe sume, de la 250 de mii de euro până la 500 de mii de euro. Eu cred ca ambele variante sunt valabile. Eu am rămas surprins când am auzit că deputați din partea Partidului Șor negociază cu deputați din PD ca aceștia să meargă la Pro Moldova”, adaugă președintele de onoare al PDM.

Menționăm că și aceste declarații ale lui Dumitru Diacov au fost negate de liderul grupului parlamentar Pro Moldova, Andrian Candu.

Fluxul de știri
0