Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CNAM a precizat care angajați medicali primesc salarii duble în această perioadă

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Responsabili de la Compania Națională de Asigurări în Medicină spun că șefii de spitale stabilesc cine dintre angajații instituțiilor spitalicești trebuie să primească adaosul la salariu de 100%.

CHIȘINĂU, 15 mai - Sputnik. Potrivit responsabililor din cadrul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, în luna martie, în lupta cu COVID-19 au fost implicate 6 instituții medicale, iar pentru acei angajați care au fost la datorie, au fost alocate suplimentar peste 2 milioane de lei. Cât ține de luna aprilie, CNAM a făcut calculele doar pentru unele spitale deoarece acest proces are loc treptat, pe măsura prezentării datelor de către șefii instituțiilor medicale. 

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Două femei au decedat azi de COVID-19: Numărul deceselor se apropie de 200 în Moldova

”Compania Națională de Asigurări în Medicină a alocat surse suplimentare pentru a acoperi indicatorul de 100% la salariul de funcție. Principiul este foarte simplu: instituțiile medicale cunosc la sfârșitul lunii informațiile despre activitatea angajaților și o furnizează. Acum suntem în luna mai, sunt prezentate toate calculele pentru aprilie, CNAM verifică și alocă suplimentar aceste surse financiare. Toate instituțiile primesc bani pentru a achita suplimentul de 100% personalului indicat de către manageri. Responsabilitatea este a șefilor de spitale, ei stabilesc care angajații sunt implicați în tratamentul COVID-19”, a declarat Denis Valac, vicedirectorul CNAM. 

Ministrul Sănătăți, Viorica Dumbrăveanu, a precizat că dacă angajații din spitale nu sunt implicați într-adevăr în tratarea bolnavilor de COVID-19, directorii instituțiilor nu aplică acest supliment la salariu. Totodată, angajații de la Serviciul de Urgență 112 primesc un adaos de 50% din salariu.  

Până acum au fost confirmate 1 272 cazuri de infectare în rândul angajaţilor din sistemul de sănătate, dintre care: medici - 297, asistenţi medicali  - 474, felceri - 65, paramedici - 1, farmacişti - 19, personal auxiliar - 416 persoane. În total, 529 de lucrători din sistemul medical s-au tratat de infecție, iar 11 au decedat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0