Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Medicii din România și-au încheiat misiunea în Moldova - Au fost decorați cu diplome

Abonare
Echipa de medici din România și-a încheiat misiunea în Republica Moldova. Cu această ocazie, în fața Guvernului a fost organizată o ceremonie festivă, iar mai mulți oficiali moldoveni le-au mulțumit medicilor români pentru ajutor.

CHIȘINĂU, 15 mai -Sputnik. Specialiștii din România au fost decorați cu diploma de onoarea a Guvernului Republicii Moldova. În același timp, mai mulți oficiali din cadrul Executivului le-au mulțumit medicilor pentru misiunea umanitară în țara noastră, în lupta cu COVID-19. 

Medicii din România au venit în ajutorul colegilor din Republica Moldova - Sputnik Moldova
Solidaritate: Medicii din România au venit în ajutorul colegilor din Republica Moldova

”Ați venit în Moldova să ne ajutați, să combatem un pricol enorm pentru sănătatea și viața cetățenilor Republciii Moldova. Apreciem înalt gestul poporului român, în această perioadă de grea cumpănă, perioadă de lipsuri, dificituri și insufieciență. Lucrătorii medicali, spre deosebire de politicieni, sunt oameni care permanent învață să facă lucrurile mai bine și reușesc, asta demonstrează speranța de viață care a crescut constant de-a lungul istoriei”, a declarat premierul Ion Chicu. 

”M-am bucurat mult că ați venit să ne dați o mână de ajutor luptând cot la cot împreună cu colegii dumneavoastră, medicii din Republica Moldovapentru, pentru viața și sănătatea cetățenilor noștri. Mulțumim că ne-ați ajutat să luptăm cu un dușman crâncen, noul coronavirus”, a menționat ministrul de Extrne, Oleg Țulea. 

”Pandemia de COVID-19 nu are hotare și nu alege pacienții după naționalitate sau statut social, dar ceea ce ați realizat dumneavoastră a generat trecerea peste hotare a binelui, în solidaritate cu medicii din Moldova, alături de care ați lucrata ceste zile și nopți. Sincere mulțumiri pentru tot ceea ce ați făcut”, a spus ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu.

Cei 42 de medici și asistenți medicali din România s-au aflat în republica Moldova timp de două săptămâni. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0