Scandal uriaș! Retailerii nealimentari, supărați că li se cere chirie în pandemie

© Sputnik / Ilie CatrinoiuMall in Bucuresti
Mall in Bucuresti - Sputnik Moldova
Abonare
Proprietarii de centre comerciale din România sunt solicitați de patronatele din retailul nealimentar să agreeze o nouă înțelegere prin care să existe chirie zero în perioada pendemiei de coronavirus.

BUCUREȘTI, 14 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Patronatele din retailul nealimentar sunt foc și pară, pentru că proprietarii de spații din marile centre comerciale le-au cerut chirie și în perioada pandemiei de coronavirus.

În raionul Căușeni plugarii ară terenurile însămânțate cu grâu de toamnă - Sputnik Moldova
Video
În raionul Căușeni plugarii ară terenurile însămânțate cu grâu de toamnă
Cosmin Savu Cristescu, secretar executiv RORETAIL, spune că retailerii sunt într-o situație disperată și că există proprietari de centre comerciale care au înțeles conjunctura pe care o traversăm și care au adoptat o atitudine ”corectă” de dialog și, de asemenea, soluțiile comerciale evidente.

Există, însă, mulţi proprietari care forţează plata integrală a chiriilor în condiţiile în care magazinele sunt închise.

”Dacă nu se înţelege rapid că nu avem de unde acoperi asemenea costuri ne vom îndrepta spre colaps, iar efectele negative economice şi sociale vor fi extrem de ample", susţine Cosmin Savu-Cristescu, secretar executiv RORETAIL.

Organizația Patronală a Retailerilor din România a lansat un apel public la adresa reprezentanților centrelor comerciale prin care le cere să nu forțeze colapsul industriei de retail nealimentar și agrearea, la nivelul întregii industrii de retail, a unei noi înțelegeri provizorii între retailerii nealimentari și reprezentanții centrelor comerciale, axată pe două elemente principale. Este vorba despre o chirie zero pentru perioada suspendării activității magazinelor și negocierea individuală a chiriilor ca procent din vânzări, ulterior deschiderii magazinelor.

”Retailerii nealimentari au în plan să nu deschidă magazinele şi să nu participe la redeschiderea centrelor comerciale din România dacă solicitările lor pentru stabilirea unui nou tip de relaţie comercială nu primesc un răspuns favorabil”, atenţionează organizaţia, potrivit stirileprotv.ro.

Sursa citată precizează că, până acum, peste 2000 de magazine, însemnând cam un sfert din totalul magazinelor din centrele comerciale din România au semnat apelul RORETAIL.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0