Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Situația epidemiologică în două din focarele active de COVID-19: Detalii

Abonare
Două focare de infectare cu noul tip de coronavirus rămân active pe teritoriul Republicii Moldova. Iată despre ce este vorba.

CHIȘINĂU, 14 mai – Sputnik. Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus în Centrul de plasament pentru persoanele cu dizabilități din localitatea Bădiceni, raionul Soroca, a ajuns la 65 de persoane. La moment, și alte probe colectate se procesează. Precizările au fost făcute de șeful Direcției politici de asistență medicală spitalicească, Svetlana Lupu.

Echipa centrului a fost consolidată și fortificată medical cu participarea celor de la asistența primară, dar și a echipei de la spitalul raional. Pacienții care întrunesc criteriile de spitalizare sunt referiți în cadrul instituției medicale din Bălți, ceilalți urmează tratament și sunt monitorizați în cadrul centrului.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Ultima oră: Nouă decese și peste 140 de cazuri noi de infectare cu COVID-19

Din cele 65 de persoane contaminate, sunt depistați pozitivi și 12 angajați din sistemul medical. Trei din aceștia au fost internați în Spitalul Raional Soroca, iar restul sunt încadrați în programul de tratament la domiciliu sub monitprizarea medicilor de familie.

Svetlana Lupu spune că alți 17 lucrători medicali testați pozitiv la COVID-19 sunt din Spitalul Raional Ceadîr-Lunga. Aceștia activează în secția de neurologie, terapie și maternitate. Lupu spune că la maternitate, dar și secția neurologie nu este nici o persoană internată și că se fac lucrări de prelucrare și dezinfecție, iar în scurt timp echipele de rezervă își vor relua activitatea. În secția de terapie a spitalului din Cadîr-Lunga sunt însă 20 de pacienți internați. Aceștia sunt plasați izolat și monitorizați permanent, iar la apariția semnelor clinice sunt transferați în Centrul COVID-19 din Comrat.

Șefa Direcției politici de asistență medicală spitalicească mai spune că la moment se adaptează capacitățile secției de boli infecțioase, iar săptămâna viitoare va fi gata să primească persoanele care întrunesc definiția de caz COVID-19. 

Potrivit datelor prezentate de harta interactivă privind COVID-19 în Republica Moldova, situația la zi, în raionul Soroca sunt înregistrate 353 de cazuri, iar în Ceadîr-Lunga 76 de persoane au fost testate pozitiv la noul coronavirus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0