Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Munca la distanță: Proiect de lege elaborat de ministerul de resort

© Photo : PixabayOnline data
Online data - Sputnik Moldova
Abonare
Munca la distanță va fi reglementată prin lege, dacă va deveni lege un proiect elaborat și propus zilele acestea pentru consultări publice de Ministerul Sănătății, Muncii și Protectiei Sociale.

CHIȘINĂU, 14 mai – Sputnik. Un proiect de lege ce propune reglementarea muncii la distanță a fost elaborat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protectiei Sociale (MSMPS) și propus pentru dezbateri publice. După definitivare, proiectul de lege va fi examinat în ședință de Guvern, apoi va fi propus Parlamentului pentru adoptare.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Societate
Cum să lucrezi eficient de acasă și să nu cazi în depresie

Proiectul descrie modalitatea organizării muncii la distanță, descriind obligațiile și drepturile salariaților și angajatorilor, în domeniile de activitate în care acest lucru este posibil. Proiectul de lege prevede posibilitatea încheierii contractelor individuale de muncă în condițiile desfășurării muncii la distanță.

Proiectul prevede dreptul angajatorilor de schimbare temporară a locului de muncă fără acord suplimentar la contract. Schimbarea locului de muncă este prevăzută pentru cazurile în care devine imposibilă prestarea de către salariat a muncii la locul de muncă organizat de angajator și în scopul protejării securității și sănătății salariatului în perioada stării de urgenţă, calamităţilor naturale sau tehnogene, epidemiilor, pandemiilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0