Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important pentru cei alergici la ambrozie: Iată adresele focarelor din Chișinău

© Fotolia / DjoronimoAlergie
Alergie - Sputnik Moldova
Abonare
Primăria Chișinău vine în ajutorul persoanelor care luptă cu alergia provocată de ambrozie. Iată cum s-a gândit Administrația Publică Locală să-i ajute pe cetățeni.

CHIȘINĂU, 14 mai – Sputnik. O hartă digitală care include zonele de răspândire a ambroziei pe teritoriul capitalei a fost elaborată de Primăria Chișinău. Asta pentru ca cetățenii alergici la această plantă să cunoască exact ce zone trebuie să evite.

Angajat din domeniul gospodăriei comunale - Sputnik Moldova
Politică
Primarul a cerut să fie nimicită o plantă alergenă: Proiecte importante pentru Chișinău
 Potrivit datelor autorităților, pe suprafața monitorizată de aproximativ 200 de hectare sunt 122 de zone de intervenție a serviciilor municipale de profil.

Lucrări de combatere a ambroziei, cu soluții chimice, au fost efectuate pe o suprafață de cinci hectare, în sectoarele Ciocana și Botanica, inclusiv în Parcul Valea Trandafirilor.

Proiectul a fost elaborat de Întreprinderea municipală „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi". Pe hartă au fost introduse și zonele unde a fost depistată anterior respectiva plantă.

Ambrozia prezentă pe terenurile abandonate, pe marginea drumurilor, pe câmpuri sau pe maluri, fiind cunoscută și ca iarba pârloagelor, are un potenţial enorm de răspândire, producând peste 3000 de seminţe anual. Ambrozia a fost inclusă în lista plantelor interzise în Moldova. Planta crește în special în regiunile plate, sărace în apă și nisipoase și este unul dintre principalii declanșatori ai rinitei alergice, care mai este numită ”febra fânului”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0