Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Braconieri pedepsiți dur: Au rămas cu peștele prins, dar iată cu ce preț - Foto

© Sputnik / Rodion ProcaRîul Nistru
Rîul Nistru - Sputnik Moldova
Abonare
Vreo 10 cazuri de braconaj piscicol au fost curmate în ultimele câteva zile de inspectorii de la Protecția Mediului, care au efectuat razii în trei raioane. Perioada de prohibiţie a pescuitului a fost instituită anul acesta pentru 1 aprilie - 14 iunie.

CHIȘINĂU, 12 mai – Sputnik. Pescarii braconieri s-au activizat în această perioadă pe segmentele raioanelor Ștefan Vodă, Anenii Noi și Criuleni. Explicația inspectorilor de mediu este următoarea: în Nistru și-a făcut apariția scrumbia de Dunăre, o specie de pește vulnerabilă, care pătrunde în râu din Marea Neagră pentru a-și depune icrele.

Un grup operativ format din angajați ai Inspectoratului Pentru Protecția Mediului (IPM) a efectuat, în zilele de 4-8 mai, două razii de depistare şi contracarare a cazurilor de braconaj piscicol şi nerespectare a legislaţiei de mediu în cuprinsul raioanelor Anenii Noi, Criuleni şi Ștefan Vodă.

În urma acestor razii, anunță IPM, au fost întocmite 10 procese-verbale cu privire la contravenţii și au fost aplicate amenzi în valoare de 6.000 de lei.

Рыбалка - Sputnik Moldova
Prohibiție din 1 aprilie: Este interzis pescuitul sportiv, amator și de agrement

Prejudiciul calculat şi înaintat spre achitare contravenienților a constituit aproape 17.000 de lei, potrivit lui Vladimir Rusu, inspector principal al Direcţiei control resurse cinegetice şi piscicole al IPM.

Inspectorii IPM au ridicat de la braconieri cinci plase din fibre sintetice - unelte interzise pentru pescuit de legislația moldoveanească.

Contravenienții reușiseră să prindă vreo 50 de kilograme de pește, de diverse specii.

De regulă, inspectorii de mediu eliberează captura braconierilor înapoi în apă, dar de această dată peștele era într-atât de traumatizat, încât n-ar fi supraviețuit în râu.

Cum au procedat inspectorii IPM? I-au obligat pe braconieri să plătească pentru peștele prins. Astfel, contravenienții au cumpărat practic peștele, urmează să mai achite și amenzile, alegându-se în final cu un produs de lux, în locul unui chilipir.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0