Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vladimir Bolea: Nu e nevoie de blocuri, să prezinte proiectul de lege și discutăm

© Sputnik / OsmatescoVladimir Bolea
Vladimir Bolea - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Bolea: ”Ne dorim să construim un stat de drept, și dacă și ceilalți deputați au aceeași motivație, atunci să prezinte proiectul de lege și să discutăm”.
Vladimir Bolea: Nu e nevoie de blocuri, să prezinte proiectul de lege și discutăm

Situația economică dificilă din Republica Moldova este consecința comunicării ineficiente între deputați și subestimarea intereselor cetățenilor de rând în favoarea priorităților partidelor politice. Ca urmare, dacă aleșii poporului își doresc cu adevărat construirea unui stat de drept, singura cale pentru dezvoltarea țării și îmbunătățirii calității vieții, atunci trebuie să coopereze eficient în cadrul Parlamentului. Concluzia îi aparține deputatului PAS Vladimir Bolea și a fost exprimată în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”.

”Nu sunt adeptul creării blocurilor. Comunicarea între deputați este ineficientă și propunem să o intensificăm pe platforma parlamentară, fără să creăm blocuri, și să facem ceva pentru Moldova. Este necesar să renaștem parlamentarismul, și aceasta o putem face în cadrul discuțiilor și analizelor pe o platformă parlamentară”, a opinat Vladimir Bolea.

Însă pentru a eficientiza comunicarea între deputați, este necesară o motivație comună și exclusiv în interesul cetățenilor, consideră deputatul PAS.

”Comunicarea între partide și deputați e posibilă când există motivație. De exemplu, noi vrem să construim un stat de drept, deoarece anume lipsa statului de drept a permis dezvoltarea corupției și furtul banilor alocați pentru sănătate, învățământ, infrastructură rutieră etc. Și dacă și ceilalți deputați au aceeași motivație, atunci să prezinte un proiect de lege și să-l discutăm. Ca urmare, suntem foarte atenți când vorbim despre alianțe și blocuri. Există o mare posibilitate să ne pierdem în activități sterile și să nu reușim să construim nimic pentru țară”, a menționat Vladimir Bolea.

Nicolae Osmochescu - Sputnik Moldova
Nicolae Osmochescu spune ce-i determină pe deputați să migreze dintr-o fracțiune în alta
Referitor la posibilitatea demiterii Guvernului în perioada pandemiei, Vladimir Bolea consideră că nu este oportună. Totuși, deputatul îndeamnă miniștrii să coopereze cu deputații și să implementeze propunerile acestora.

”Va urma o criză economică incredibilă, deoarece economia țării noastre este subdezvoltată. În acest context, Guvernul trebuie să fie extrem de receptiv la tot ce se propune, nu doar la nivel declarativ, pentru că a fost votat de parlamentari. Și inițiativa trebuie să vină din partea premierului. Nu văd o logică în acțiunile Guvernului, care au un soi de aroganță”, a remarcat Vladimir Bolea.

Mai multe detalii aflați din fișierul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0