Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sondaj: "Doar patru formațiuni ar putea accede în Parlament": Iată care sunt acestea

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента
Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Abonare
Cetățenii nu-și doresc alegeri parlamentare anticipate, însă dacă duminica viitoare ar fi chemați la urne, cei mai mulți moldoveni ar vota pentru PSRM, urmat de PAS, PDM și PPDA.

CHIȘINĂU, 12 mai – Sputnik. Cetățenii sunt împotriva alegerilor parlamentare anticipate. Asta arată detele sondajului "Solidaritatea socială în contextul pandemiei COVID-19", realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova.

Игорь Додон и Майя Санду - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon și Maia Sandu, favoriții cetățenilor la prezidențiale: Iată ce arată un sondaj
Potrivit informațiilor, doar 14 la sută din cetățeni își doresc alegeri parlamentare anticipate, restul oamenilor au spus că sunt sătui de aceste scrutine și au atitudine negativă față de acest exercițiu electoral. În același timp, 9 la sută dintre cei chestionați au declarat că sunt indiferenți la ceea ce se va întâmpla în țară. 

Totuși, dacă duminica viitoare ar fi organizate alegerile parlamentare, 58 la sută dintre moldoveni au declarat că sunt siguri că s-ar prezenta la urne, iar fiecare a 20-a persoană chestionată a spus că este sigură că nu va merge la scrutin. Moldovenii deciși că vor participa la alegeri au răspuns pentru care partid și-ar dat votul.

Astfel, rezultatele arată că doar patru formațiuni politice ar accede în Parlament. Este vorba despre PSRM, PAS, PDM și PPDA. 48,6 la sută din cei deciși să participe la alegeri au spus că și-ar da votul pentru PSRM, 21,9% - pentru PAS, democrații ar acumula 8,7%, iar PPDA - 7,4%. Nu ar ajunge în Legislativ formațiunea politică "Partidul Nostru", care ar acumula doar 4,4 la sută din voturi, PCRM cu 2,6%, Partidul Politic "ȘOR" - 2,1% și PUN – 2%.

Sondajul a fost realizat la telefon în perioada 1-7 mai pe un eșantion de 1 141 de persoane din 418 localități din toate regiunile țării. Marja de eroare este de trei la sută.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0