Educație
Sputnik Moldova vă prezintă informații despre procesul de studii, problemele din învățământ și provocările din acest sector.

Înscrierea copiilor în clasa I se va realiza în două etape: Iată când începe procesul

Abonare
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a aprobat ordinul cu privire la înscrierea copiilor în clasa I în anul de studii 2020-2021. Astfel, procesul se va realiza în două etape.

CHIȘINĂU, 12 mai – Sputnik. Ministerul Educației anunță că prima etapă a înscrierii copiilor în clasa I se va desfășura în perioada 21 mai-19 iunie. În acest timp, părinții pot depune cererile de înscriere a copiilor în instituțiile de învățământ din aproprierea locului de trai. Setul de documente trebuie să conțină: cererea de înscriere a copilului, buletinul de identitate al părintelui și certificatul de naștere al copilului. Actele trebuie expediate în format electronic la adresa de e-mail a instituției de învățământ sau prezentate pe suport hârtie.

Câți bani cheltuie părinții pentru a-și trimite copilul în clasa întâi  - Sputnik Moldova
Uimitor: Iată cât îi costă pe părinți să-și trimită copilul în Clasa I

În data de 19 iunie, instituțiile de învățământ vor afișa numărul locurilor rămase libere, după depunerea actelor în instituțiile de învățământ în prima etapă de înscriere a copiilor în clasa I.

Etapa a doua de înregistrare se va organiza în perioada 22 iunie - 28 august. În această perioadă, vor fi depuse documentele copiilor care vor împlini vârsta de 7 ani până la începutul anului şcolar şi n-au reuşit să fie înscriși în prima etapă, dar și a copiilor din alte districte şcolare pe locurile disponibile.

Totodată, instituţiile cu profil vor organiza probele de aptitudini, prin coordonare cu autoritățile locale de specialitate în domeniul învățământului.

După acest proces, setul complet de documente va fi necesar de prezentat instituției de învățământ până la începutul noului an școlar. Acesta va cuprinde: 

  • Buletinul de identitate a părintelui/ reprezentantului legal;
  • Certificatul de naștere al copilului;
  • Fișa medicală perfectată până la data înscrierii, formular nr. 0,27/e;
  • 2 fotografii ale copilului (mărimea 3x4cm);
  • Raportul despre dezvoltarea fizică, socio-emoțională, cognitivă, a limbajului și comunicării precum și a dezvoltării capacităților și atitudinilor de învățare la finele grupei pregătitoare sau decizia pozitivă a comisiei raionale sau municipale de școlarizare cu referire la maturitatea școlară;

Lista finală a copiilor înscriși în clasa I validată prin ordinul directorului instituției va fi afișată în data de 28 august 2020.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0