Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Digitalizarea sectorului financiar în Rusia: Putin a dispus accelerarea procesului

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaСовещание по ситуации с коронавирусом. 13 апреля.
Совещание по ситуации с коронавирусом. 13 апреля. - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a dispus accelerarea procesului de implementare a tehnologiilor digitale în sectorul financiar.

CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a dispus ca Guvernul și Banca Rusiei să elaboreze și să aprobe până pe 1 iunie un plan de accelerare a implementării în sectorul financiar a tehnologiilor digitale pentru deservirea la distanță a clienților, se anunță pe site-ul oficial al Kremlinului.

Russia Putin - Sputnik Moldova
Rusia
Vladimir Putin anunță încheierea perioadei zilelor nelucrătoare în Rusia
“A se elabora în comun cu Banca Rusie și să se aproba un plan de măsuri pentru accelerarea implementării în sectorul financiar a tehnologiilor digitale, care ar prevedea o asigurare a serviciilor de creditare la distanță și ale servicii ale organizații financiare, inclusiv servicii de încheiere a contractelor de credit, de ipotecă, precum și cu utilizarea identificării clienților prin utilizarea sistemelor informaționale de stat și sistemelor de credite ale altor organizații financiare, confirmarea acordului cetățenilor de utilizarea de către organizațiile financiare a datelor personale din bazele de stat”, precizează instituția într-un comunicat.

Termenul limită de executare a acestei dispoziții este 1 iunie 2020. Responsabilii pentru realizarea acestor sarcini sunt prim-ministrul rus, Mihail Mișustin, și șeful Băncii Centrale, Elvira Nabiullina.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

 

 

Fluxul de știri
0