Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Spectacol pe farfurie: Rețete ce vor reprezenta Moldova la un concurs mondial - Foto

© Photo : Agenția de InvestițiiBucătar din Republica Moldova
Bucătar din Republica Moldova  - Sputnik Moldova
Abonare
Patru restaurante din Republica Moldova vor participa la un concurs internațional de gastronomie, care face parte dintr-o amplă campanie de redresare a turismului, puternic afectat de pandemia COVID-19. Statul le acordă sprijin prin Agenția de Investiții.

CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. Republica Moldova se numără printre cele peste 100 de state care au răspuns apelului global de a participa la redresarea sectorului turismului după ridicarea carantinei din cauza COVID-19.

Veselă din lut, ulcior, farfurie, lapte, pâine - Sputnik Moldova
Urda: Ce se întâmplă în organismul tău când o consumi

Una dintre acțiunile în acest scop, în cadrul Campaniei #TravelTomorrow, este și concursul „Tourism & Gastronomy”, al Organizației Mondiale a Turismului.

Agenția de Investiții a Republicii Moldova colaborează în acest scop cu Asociația Națională a Restaurantelor și Localurilor de Agrement.

„În timp ce milioane de oameni stau acasă, putem contribui la apropierea lor de destinația de vis prin savori locale”, menționează într-un comunicat de presă Agenția de Investiții.

Patru restaurante moldovenești vor participa la concursul „Tourism & Gastronomy”: Vinăria Poiana, Castel MIMI, restaurantul „Mezzo” și restaurantul „Parol”. Bucătarii vor merge la concurs cu patru rețete.  

Dmitrii Petrenco, bucătar-șef la Vinăria Poiana, a povestit: „Filozofia noastră este de a valorifica resursele naturale unice din zona Codrilor, iar scopul este să reinventăm bucătăria tradițională și să o facem cunoscută în toată lumea, prin rețetele noastre istorice. La acest concurs particip cu o rețetă de autor, inspirată de o fântână veche din lemn, de pe timpul celui de-al Doilea Război Mondial, care se află la mică distanță de localul nostru. Am revenit acasă din Franța pentru a depune efort la dezvoltarea gastronomică a țării, dar și pentru a fi mai aproape de istorie, tradiție, cultură și neam.”.   

© Photo : Agenția de InvestițiiRețetă pentru concursul „Tourism & Gastronomy”
Spectacol pe farfurie: Rețete ce vor reprezenta Moldova la un concurs mondial - Foto - Sputnik Moldova
Rețetă pentru concursul „Tourism & Gastronomy”

Castel MIMI va prezenta la concurs un desert tradițional din nordul Moldovei: baba neagră. Desertul a fost „modernizat” de bucătari prin adăugarea unor sosuri originale.

Iarmaroc - Sputnik Moldova
Târg eco la Chișinău: Cașcaval cu busuioc și usturoi, paste cu dovleac și sfeclă - Foto

Restaurantul „Mezzo” a ales o rețetă veche, din carne și legume autohtone, care necesită preparare la cuptor și pe care bucătarul a moștenit-o de la bunica lui.

Restaurantul „Parol” va participa la concurs cu o „rețetă italiană modificată în totalitate”, bucătarul „utilizând doar produse autohtone de sezon”, cu o tehnică de preparare ce poate „fi întâlnită în zona de sud a țării”.

Republica Moldova a fost singura țară dintre membrii Organizației Mondiale a Turismului care a făcut parteneriat cu mediul asociativ pentru a participa la inițiativa globală menționată, potrivit directorului general al Agenției de Investiții, Rodica Verbeniuc.

Ea a menționat că, din cauza pandemiei COVID-19, sectorul turistic „a avut cel mai mult de suferit și este foarte important să ne unim eforturile și să contribuim la redresarea situației, identificând soluții pentru a merge mai departe”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0