Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au furat un automobil, iar toată scena a fost înregistrată de camerele video

© Sputnik / Miroslav RotariЗадержание
Задержание  - Sputnik Moldova
Abonare
Polițiștii i-au reținut pe trei tineri care au răpit un automobil parcat pe strada Columna din Capitală. Aceștia s-au dovedit a fi doi minori cu vârstele de 16 și 17 ani și un tânăr de 19 ani.

CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. Polițiștii din Caitală au identificat trei tineri care au furat un automobil în data de 8 martie. Potrivit informațiilor, mașina era parcată pe strada Columna din Centrul Capitalei, iar indivizii au pătruns în oficiul unei firme de unde au furat cheile. Ulterior, s-au făcut nevăzuți cu tot cu autombil. Acțiunile indivizilor au fost surprinse de camerele de supraveghere. Suspecții au cauzat un prejudiciu de 90 de mii de lei. Recent, ei au fost reținuți. Aceștia s-au dovedit a fi doi minori de 16 și 17 ani și un adolesc în vârstă de 19 ani.

Minorii au fost localizați și reținuți în Capitală, iar tânărul de 19 ani a fost depistat într-o localitate din raionul Nisporeni. În cadrul audierilor, tinerii și-au recunoscut vina. A fost inițiată o cauză penală pentru răpirea unității de transport, iar tinerii sunt cercetați în stare de libertate. Dacă li se va demonstra vinovăția, ei riscă o amendă de până la 67 500 lei sau chiar 3 ani de închisoare.

Poliţia Capitalei le recomandă proprietarilor de mașini să le doteze cu sistem de alarmă pe bază de sensori, să verifice dacă geamurile sunt închise, să se asigure că nu au lăsat cheile în contact, iar în timpul nopții să parcheze autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, iar la vedere să nu lase genţi, poşete, borsete, acte de identitate, documente, cărţi de credit sau telefoane mobile. 

Poliția mai anunță că în perioada 4 – 10 mai, de către forțele de ordine au fost reținute 53 de persoane care se aflau în urmărire penală, dintre care 40 de indivizi pentru comiterea furturilor, circulaţia ilegală a drogurilor, huliganism, jafuri și alte infracțiuni iar 13  persoane ca debitori de stat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0