Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenii revin acasă: Câte persoane au traversat frontiera în ultimele 24 de ore

© Photo : Poliția de Frontieră Punctul de trecere a hotarului Leușeni pe timp de pandemie
Punctul de trecere a hotarului Leușeni pe timp de pandemie  - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții Poliției de Frontieră anunță că timp de 24 de ore au trecut frontiera de stat 2 311 oameni.

CHIȘINĂU, 10 mai - Sputnik. Timp de 24 de ore, frontiera țării noastre a fost traversată de 2 311 de oameni. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova - 1 407 de traversări. La frontiera cu România au fost înregistrare 570 de treceri, iar la cea cu Ucraina - 517.De asemenea, 320 decetățeni au ajuns în Moldova cu avionul. 

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:

  • Leușeni – 436 de traversări;
  • Aeroportul Internațional Chișinău - 320 de traversări;
  • Otaci –  283 de traversări;
  • Tudora – 136 de traversări;
  • Giurgiulești-Reni - 95 de traversări.

Polițiștii de frontieră au înregistrat și unele încălcări. S-a atestat o trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene, iar șase persoane au încălcat regimul zonei de frontieră. A avut loc și o tentativă de trecere a frontierei cu documente falsificate, iar o persoană a fost documentată pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice.

Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova
Societate
Poliția de Frontieră: Mii de moldoveni se întorc acasă

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 2 311 persoane și completate 1 407 de fișe epidemiologice individuale. La fel, au fost completate și semnate 1 178 de declarații pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției COVID-19.

În punctul de trecere Otaci, la intrarea în țară, s-a autorizat trecerea frontierei pentru 135 de moldoveni care au revenit din Polonia, tranzitând teritoriul Ucrainei. 

Oamenii continuă să sune la Linia Verde. În decurs de 24 de ore s-au înregistrat 116 apeluri de la cetățeni. La trecerea frontierei de stat, călătorii sunt supuși obligatoriu termometriei. Pe sensul de intrare în țară polițiștii de frontieră se asigură că oamenii completează corect fișele epidemiologice și îi informează pe cetățeni despre amenzile care vor fi aplicate, dacă nu vor respecta măsurile de profilaxie în contextul coronavirusului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0