Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă doi veterani au primit distincția supremă „Ordinul Republicii” - Video

© Photo : Publika.md”Орден республики”
”Орден республики” - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon i-a decorat pe încă doi veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei cu Ordinul Republicii.

CHIȘINĂU, 10 mai - Sputnik. Șeful statului a mers astăzi în vizită la veteranul Veaceslav Peremitin în viârstă de 96 de ani, care în timpul războiului a fost telefonist pe front, a participat la luptele pentru eliberarea Caucazului de Nord, Ucrainei, Moldovei, Belarusului, Ungariei, Austriei și Cehoslovaciei. Igor Dodon l-a felicitat cu Ziua Victoriei și i-a oferit distincția „Ordinul Republicii”. 

Veteranul a mai fost anterior decorat cu ordinul „Drapelul Roșu de Luptă”, „Războiul pentru Apărarea Patriei” de gradul I, medaliile „Pentru Vitejie”, „Pentru Merite Militare”, „Pentru Apărarea Caucazului” și altele.

Ulterior, președintele a vizitat-o pe Nina Cleaevskaia în viârstă de 95 de ani, care în perioada războiului a fost sergent superior în serviciul medical și a ajuns până în Polonia și Germania. Anterior ea a fost decorată cu Ordinul „Steaua Roșie”, două medalii „Pentru Merite Militare”, medaliil „Pentru eliberarea Varșoviei” și „Pentru capturarea Berlinului”, iar astăzi a primit „Ordinul Republicii”.

„Pentru merite înalte față de stat le-am înmânat ambilor veterani distincția supremă a statului nostru – Ordinul Republicii. Le-am exprimat recunoștință pentru contribuția în victoria asupra fascismului, i-am felicitat cu ocazia sărbătorii, dorindu-le sănătate și liniște sufletească”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook. 

Ieri, președintele țării i-a acordat distincția supremă a țării noastre - Ordinul Republicii - veteranului Fiodor Jolnerovici. Șeful statului l-a felicitat cu ocazia Zilei Victoriei, dorindu-i multă sănătate și pace.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0