Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alte trei decese din cauza COVID-19: Bilanțul a ajuns la 164 de victime

CC0 / Pixabay / Byn_Li / Свеча памяти
Свеча памяти - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează despre alte trei decese provocate de coronavirus.

CHIȘINĂU, 10 mai - Sputnik. Bilanțul persoanelor care au murit din cauza COVID-19 a ajuns la 164. A decedat o femeie de 67 de ani din municipiul Chişinău. Aceasta a fost internată la Spitalul „Sfânta Treime” în data de 25 aprilie.

Rezultat pozitiv Covid-19  - Sputnik Moldova
Informații actualizate: Alte 139 de cazuri de infecție cu COVID-19 și două decese

Femeia mai suferea și de diabet zaharat de tip 2, hipertensiune arterială de gradul II și obezitate de gradul III. În cel de-al doilea caz este vorba despre un bărbat de 57 ani din municipiul Chişinău, internat la Centrul COVID-19 în data de 8 mai în stare extrem de gravă. Acesta mai suferea de hipertensiune arterială de gradul II, cardiopatie mixtă și angină pectorală.

A treia persoană care a murit este un bărbat de 66 ani din Chişinău. El a fost internat la Spitalul Clinic Republican în data de 5 mai. Bărbatul mai suferea de diabet zaharat, obezitate de gradul II, cardiopatie mixtă și angină pectorală.

În Republica Moldova sunt înregistrate până în prezent 4 867 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 602 în stânga Nistrului. 

256 dintre persoanele infectate sunt în stare gravă (16 persoane se află la respirație asistată), 400 sunt în stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

Până la această oră au fost confirmate 1176 de cazuri de infectare în rândul angajaţilor din sistemul de sănătate, printre care 283 de medici, 428 de asistenţi medicali, 63 de felceri, 1 paramedic, 18 farmacişti și 383 de persoane care fac parte din sistemul medical.

În data de 9 mai au fost externate 33 persoane. În total, 1958 de persoane au fost tratate de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0