Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon l-a decorat cu Ordinul Republicii pe veteranul Fiodor Jolnerovici

© Photo : Facebook / Dodon IgorВетеран Великой Отечественной Федор Жолнерович награжден Орденом Республики
Ветеран Великой Отечественной Федор Жолнерович награжден Орденом Республики - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon i-a oferit distincția Ordinul Republicii veteranului din localitatea Cricova, colonelului Fiodor Jolnerovici.

CHIȘINĂU, 9 mai - Sputnik. De Ziua Victoriei, președintele țării, Igor Dodon, i-a acordat distincția supremă a țării noastre - Ordinul Republicii - veteranului Fiodor Jolnerovici. Șeful statului l-a felicitat cu ocazia Zilei Victoriei, dorindu-i multă sănătate și pace.

”L-am vizitat pe veteranul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, colonelul Fiodor Jolnerovici, din satul Cricova. El are 96 de ani și a participat la luptele pentru eliberarea Rusiei și a Țărilor Baltice, decorat cu Ordinul „Steaua Roșie”, a scris Igor Dodon pe pagina sa oficială de Facebook. 

Anterior, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, l-a felicitat și pe veteranu Marelui Război pentru Apărarea Patriei Serghei Cușnir, care a împlinit în acest an vârsta de 95 de ani. În semn de înaltă apreciere a contribuției sale în Marea Victorie, i-a fost înmânată cea mai înaltă distincție în stat – Ordinul Republicii. 

Serghei Cușnil a fost înrolat în Armata Roșie în anul 1943. După război a lucrat în sovhoz, în organizațiile de partid și în cadrul oficiului poștal.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0