UE: granițele ar trebui să rămână închise până pe 15 iunie

© AFP 2024 / Carsten RehderEU border control
EU border control - Sputnik Moldova
Abonare
Uniunea Europeană ar putea să-şi menţină granițele externe închise până pe 15 iunie, după o recomandare a Comisiei Europene de a fi prelungită actuala interdicție de călătorie cu încă 30 de zile.

BUCUREŞTI, 8 mai – Sputnik, Doina Crainic. Într-un comunicat transmis vineri, Comisia Europeană a declarat că, în ciuda progreselor înregistrate în mai multe țări, situația privind pandemia de coronavirus „rămâne fragilă atât în Europa, cât și la nivel mondial” și solicită „măsuri continue” pentru a reduce răspândirea virusului.

Prin urmare, ridicarea restricțiilor de călătorie ar trebui să aibă loc în mod „etapizat și coordonat” pentru a preveni un al doilea val de infecții, a declarat Ylva Johansson, comisarul european pentru Afaceri Interne, citat de RT

Statele membre ale UE și-au închis granițele pentru călătoriile din afara blocului în martie, pentru a reduce răspândirea rapidă a coronavirusului. În același timp, unele țări şi-au închis rapid granițele interne, chiar pentru călători din statele membre.

Flags of Russia, EU, France and coat of arms of Nice on the city's promenade - Sputnik Moldova
Coronavirusul schimbă fața Europei: Francezii nu mai cred în UE

Interzicerea călătoriilor nu afectează Marea Britanie, deoarece este încă în faza de tranziție a Brexit și este încă tratată în mare măsură ca membră a UE. Lucrătorii din asistență medicală și alți lucrători, inclusiv cei care transportă marfă, sunt scutiți de restricții.

Franța a anunţat deja joi că va ține propriile frontiere închise pentru călătorii neesențiali, până la „cel puțin 15 iunie”.

Până pe 8 mai, s-au înregistrat peste 1,5 milioane de cazuri de infecție cu Covid-19 în toată Europa, Spania, Italia, Marea Britanie și Germania fiind ţările cele mai afectate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0