Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pavel Filip: Cei care au părăsit fracțiunea nu au făcut-o din motive ideologice

© Photo : Guvernul Republicii Moldova / Direcţia comunicare și protocolPavel Filip, în dialog cu Donald Tusk
Pavel Filip, în dialog cu Donald Tusk - Sputnik Moldova
Abonare
Pavel Filip reacționează după ce mai mulți membri ai Partidului Democrat și-au anunțat plecarea din formațiune.

CHIȘINĂU, 8 mai - Sputnik. Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, a venit în fața presei cu declarații după ce mai mulți membri ai fracțiunii PDM și-au anunțat plecarea din rândurile formațiunii. Liderul formațiunii consideră că cei care au lecat din partid ”tânjesc după formatul vechi a a formațiunii”. 

”Cei care au părăsit fracțiunea Partidului Democrat nu au făcut acest lucru din motive ideologice sau pentru că avem pentru că avem diferite viziuni. Din păcate acești foști colegi de-ai noștri care au plecat tânjesc după principiile care au stat la baza Partidului Democrat în formatul vechi”, a declarat Pavel Filip. 

Pavel Filip a precizat că dorește să facă din Partidul Democrat o construcție autentică și care să aibă la bază principiile europene. 

”Ne-am angajat să facem din Partidul Democrat o construcție autentic politică bazată pe principiile europene, principii pe care le împărtășim noi cu toții. Acolo, unde se găsesc în baza acestor principii interesele cetățenilor”, a precizat Pavel Filip. 

Potrivit lui Pavel Filip, Partidul Democrat a intrat la guvernare din simțul responsabilității și pentru a ajuta țara în aceste momente complicate.

Павел Филип и Андриан Канду - Sputnik Moldova
Politică
Cum a reacționat Pavel Filip la plecarea unui alt deputat democrat din partid

”Cei care încearcă să împingă țara într-o criză politică trebuie să înțeleagă și să-și asume consecințele. Dincolo de criza pandemică pe care o avem, criză economică, criză financiară, vă puteți închipui pe o clipă că se suprapune încă și o criză politică”, a precizat Pavel Filip. 

Amintim că astăzi alți trei deputați din partea PDM au părăsit rândurile fracțiunii. Este vorba de Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc și  Elena Bacalu. Anterior și fosta ministră a Sănătății Ruxandra Glavan a anunțat că părăsește rândurile PDM. Cei patru, deja foști membri ai PDM, au anunțat că vor adera la grupul Pro Moldova. 

Aceștia și-au motivat decizia prin faptul că în interiorul partidului ar exista lupte politice și că acestea duc la dezbinarea Partidului Democrat din Moldova. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0