Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Emisiunea „Contrapunct”. Invitat: Roman Chircă, expert economic

Abonare
Invitatul emisiunii „Contrapunct” este expertul economic Roman Chircă. După decizia CC privind acordul de împrumut cu Federația Rusă, premierul Ion Chicu susține că Guvernul va identifica sursele necesare pentru acoperirea găurii bugetare.

Premierul mai spune că executivul nu renunță la niciun proiect din cele menite să susțină cetățenii, agenții economici sau de reabilitare a infrastructurii drumurilor.

CCM a declarat neconstituțional Acordul de împrumut ratificat prin lege de Parlament între Republica Moldova și Federația Rusă  în valoare de 200 de milioane de euro, precum și deciziile Guvernului care au vizat acest document. Pe fondul acestei decizii a CC, Guvernul urmează să identifice soluții privind suplinirea unei găuri de 4 miliarde de lei. Premierul Ion Chicu spune că Executivul nu  renunță la niciun proiect din cele menite să susțină cetățenii, agenții economici sau de reabilitare a infrastructurii drumurilor. Mai mulți comentatoti politici și economici se întreabă la această oră de unde va găsi bani Guvernul pentru a menține sustenabilitatea bugetului. Va fi sau nu renegociat un nou acord de împrumut cu Federația Rusă. Vom discuta la telefon cu deputații Vasile Bolea și Sergiu Sîrbu.

Fluxul de știri
0