Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Analiza evoluției pandemiei: Numărul vindecaților crește, iar al deceselor - scade

Abonare
Reprezentanții Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale au făcut o analiză amplă a evoluției coronavirusului în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 8 mai - Sputnik. Reprezentanții Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale fac o analiză a evoluției pandemiei de COVID-19, pe săptămâni, în țara noastră. Este pentru prima dată, de când ne confruntăm cu epidmia de coronavirus, când cifrele sunt în descreștere. Cazurile de deces din cauza virusului sunt în scădere, iar al persoanelor vindecate - în creștere.  

”Dacă ne uităm, exponențial crește numărul de vindecați. Acest lucru este îmbucurător că avem doar 3 săptămâni în care persoanele tratate sunt în creștere. Numărul de decese este în descreștere. Dacă cu două săptămâni în urmă aveam înregistrate 35 de decese săptămânal, acum avem înregistrate 28 de decese”, a declarat medicul epidemiolog din cadrul ANSP Alexei Ceban. 

Și cazurile de îmbolnăvire înregistreate în săptămâna a 18 de pandemie înregistrează o descreștere față de săptămâna a 16.  

”Cazurile noi sunt distribuite pe săptămâni. Dacă comparăm săptămâna 18, față de săptămâna 16, atunci avem o descreștere de 24 de procente și practiv este prima scădere săptămânală atestată din toată perioada”,  a declarat medicul epidemiolog din cadrul ANSP Alexei Ceban. 

Svetlana Cebotari - Sputnik Moldova
Podcasturi
Cum îi putem ajuta pe bolnavii gravi de COVID-19 să supraviețuiască

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a atenționat cetățenii că încetarea stării de urgență nu înseamnă că se va scoate concomitent și codul roșu de pericol de infecției cu COVID-19. 

„Încetarea stării nu înseamnă că încetăm codul aplicat în sistemul de sănătate publică. Presupune continuarea codului roșu, nimeni nu a anulat acest cod. Va continua și presupune un șir de măsuri care vor fi aplicate până pe 30 iunie și până la finele anului curent, dar adaptarea măsurilor depinde de evoluața stării epidemiologice din țară, sigur unele măsuri pot reveni la caracterul restrictiv al acestora”, a precizat Viorica Dumbrăveanu. 

Până la această oră avem 4605 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19. Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, 1747 sunt vindecate. În total avem 145 de decese și 249 de pacienți în stare gravă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0