Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

L-a înjunghiat de 15 ori pentru a-i fura o consolă de jocuri: Filmul evenimentelor

© Sputnik / Vitaliy Belousov / Accesați arhiva multimediaCătușe
Cătușe - Sputnik Moldova
Abonare
Un minor de 14 ani își va petrece următorii 10 ani după gratii după ce a înjunghiat de 15 ori un copil de 12 ani. I-a furat consola de jocuri Xbox și a plecat.

CHIȘINĂU, 7 mai - Sputnik. Adolescentul din Orhei care și-a ucis amicul minor pentru o consolă de jocuri Xbox a fost condamnat la 10 ani și 6 luni de închisoare. Decizia a fost luată după ce Procuratura din Orhei i-a demonstrat vina pentru două capete de acuzare: tâlhărie și omor intenționat.

Доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova
Societate
Noi detalii în cazul triplului omor de la Bălți: Iată ce spune Poliția

Tragedia a avut loc în data de 18 ianuarie 2020 la subsolul unei clădiri în construcție din orașul Orhei. Inculpatul, în vârstă de 14 ani, și-a ademenit amicul de 12 ani în clădirea părăsită și l-a înjunghiat mortal cu un cuțit. După ce copilul și-a dat ultima suflare, agresorul i-a furat din rucsac o consolă Xbox și a plecat, lăsând minorul să zacă la pământ. 

A doua zi dimineață, inculpatul i-a povestit unui prieten despre omor și l-a rugat să cumpere doi saci pentru a ascunde cadavrul. Ulterior, inculpatul a mers cu bunica sa la biserică. În scurt timp însă a fost reținut de procurori, iar ulterior a fost arestat preventiv. Acesta s-a aflat până acum în custodia statului.

Potrivit experților, inculpatul a înjunghiat victima de cel puțin 15 ori. În urma audierilor, minorul și-a recunoscut vina în fața procurorilor. 

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, reprezentantul legal al inculpatului minor a fost obligat să achite în folosul succesorului părții vătămate un prejudiciu moral și material de 410 mii de lei, iar alți 9 400 de lei, pentru cheltuieli judiciare – în folosul statului. Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0