Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ambasada Slovaciei a donat 50 de mii de euro Primăriei Chișinău: Iată unde vor merge banii

© Sputnik / Miroslav RotariПримэрия Кишинева
Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Primăria Chișinău a primit o donație de 50 mii euro din partea Ambasadei Republicii Slovacia în Moldova. Asistența oferită va fi direcționată pentru achiziționarea echipamentului medical necesar în 5 spitale municipale, care luptă cu virusul.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunța pe pagina sa de Facebook că astăzi Ambasada Republicii Slovacia în Moldova a donat 50 de mii de euro Primăriei Chișinău. Un acord în acest sens a fost semnat între ambasadorul Slovaciei la Chișinău, E.S. Dušan Dacho, și primarul Ion Ceban.

© Photo : Facebook / Iv Ceban Primăria Chișinău a primit o donație de 50 mii euro din partea Ambasadei Republicii Slovacia
Ambasada Slovaciei a donat 50 de mii de euro Primăriei Chișinău: Iată unde vor merge banii - Sputnik Moldova
Primăria Chișinău a primit o donație de 50 mii euro din partea Ambasadei Republicii Slovacia

Banii urmează să fie direcționați pentru achiziționarea echipamentului medical necesar la cinci spitale municipale care luptă cu COVID-19. Mai exact, vor fi procurate costume de protecție, laringoscop și pompe de perfuzie pentru seringi. Primarul general a adus mulțumiri Guvernului și Ambasadei Slovaciei la Chișinău, pentru suportul oferit în această perioadă deloc ușoară pentru întreaga lume.

Spital - Sputnik Moldova
Societate
Încă o universitate a făcut donații pentru spitalele din Chișinău

"Exprim recunoștința față de poporul slovac pentru tot sprijinul oferit și cooperare. Eforturile noastre comune: ale Primăriei Chișinău și ale Guvernului Slovaciei, vor contribui la reducerea consecințelor pandemiei și prevenirea răspândirii virusului la nivelul personalului medical. Cunoaștem situația din spitale și ne implicăm cât de mult posibil, pentru a diminua riscul infectării", a scris Ion Ceban. 

La rândul său, ambasadorul E.S. Dušan Dacho a declarat că Slovacia a fost și rămâne un partener și un prieten pentru Republica Moldova.

"Colaborarea noastră durează de mai mulți ani, iar situația actuală a condus la revizuirea priorităților și redistribuirea surselor financiare. Noi am mai acordat susținere spitalelor din Moldova, iar acum mă bucur că am reușit să venim cu această donație pentru Chișinău", a declarat ambasadorul E.S. Dušan Dacho. 

Până acum, peste 4,8 milioane de lei s-au acumulat în contul pentru donații deschis de Primăria municipiului Chișinău pentru procurarea consumabilelor și utilajului necesar în combaterea coronavirusului. Banii au fost donați de persoane fizice și juridice. Din această sumă, 2,6 milioane de lei au fost deja repartizate către instituțiile medicale din Capitală. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0