Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ajutorul din România a ajuns în Moldova: Iată ce au declarat oficialii

© Sputnik / Липовая ЮлияГуманитарная помощь от Румынии - для фото выше
Гуманитарная помощь от Румынии - для фото выше - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
O ceremonie publică de prezentare a asistenței umanitare acordate de România pentru tratarea pacienților cu coronavirus și combaterea extinderii COVID-19 a fost organizată joi, 7 mai, sub podul din cartierul Telecentru al Chișinăului.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. Prim-ministrul Ion  Chicu, ministrul Sănătății, Victoria Dumbrăveanu, și omologul ei român, Nelu Tătaru, ministrul român al Internelor, Marcel Velea, alți reprezentanți ai celor două guverne au participat astăzi la ceremonia publică de prezentare a asistenței umanitare acordate de România.

Loturile de medicamente oferite de România sunt „dublul necesarului” pentru pacienții cu COVID-19 internați acum în Republica Moldova”, a declarat ministrul român al Sănătății, Nelu Tătaru.

Medicii din România au venit în ajutorul colegilor din Republica Moldova - Sputnik Moldova
Societate
Miniștrii moldovean și român ai Apărării au avut o discuție telefonică – Video

Asistența umanitară acordată de România are o valoare de 3,5 milioane euro, potrivit Guvernului de la București. Materialele și echipamentele medicale au fost transportate cu vreo 20 de autocamioane.

„Priveam șirul de camioane și mă copleșeau emoțiile”, a spus, în cadrul ceremoniei, ministrul Victoria Dumbrăveanu.

Premierul Ion Chicu le-a spus reprezentanților României că i-a așteptat să ajungă cu acest ajutor umanitar și că mulțumește „din inimă poporului român”. 

„Anume acum ne este foarte util suportul fraților de peste Prut. Niciodată nu m-am îndoit că România ne va ajuta. Prutul nu poate despărți oamenii buni și nici nu trebuie”, a declarat Ion Chicu.

Ministrul Afacerilor Interne al României, Marcel Velea, a apreciat că, din cauza COVID-19, întreaga lume se află acum în fața unei mari provocări.

„S-au împlinit zece ani în care România și Republica Moldova au un parteneriat strategic. Nicio țară nu poate răzbi singură în acest război . Mai mult că niciodată trebuie să dovedim prietenie, fraternitate”, a punctat Marcel Velea.

Reamintim că, săptămâna trecută, România a trimis în Republica Moldova 42 de medici și asistenți medicali, printre care şi 11 cadre medicale ale Ministerului Apărării Naţionale. Aceștia activează în instituțiile medicale strategice din municipiile Chișinău, Bălți și Cahul implicate în combaterea COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0