Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă 20 de angajați din sistemul medical confirmați cu COVID-19

Abonare
Încă 20 de angajați din sistemul medical din țară sunt infectați cu COVID-19. Despre aceasta a anunțat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

CHIȘINĂU, 6 mai – Sputnik. Din cei 20 de angajați din sistemul medical confirmați cu COVID-19, medici sunt șase, asistenți medicali - cinci, iar nouă fac parte din personalul auxiliar. În total, sunt 1 094 de angajați medicali infectați cu coronavirus, iar până acum, șapte au decedat. Viorica Dumbrăveanu a anunțat că Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății care este implicat în tratarea pacienților de COVID-19, în câteva săptămâni va reveni la profilul vechi de activitate.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
113 cazuri de COVID-19 au fost confirmate astăzi, iar șapte oameni au murit

"Din momentul când am luat decizia de a-i trata la domiciliu pe pacienții cu formele ușoare de COVID-19, fluxul de pacienți aici, dar și în alte spitale s-a diminuat. La Spitalul Clinic Municipal al Ministerului Sănătății se tratează acum 43 de pacienți cu COVID-19, iar după tratarea lor, din 18 mai, se planifică reluarea activității spitalului după profilul său general", a declarat Viorica Dumbrăveanu. 

Ministrul Sănătății a vorbit și despre focarul de COVID-19 înregistrat la Spitalul Municipal "Sfânta Treime". Astăzi, ministrul Sănătății a avut o ședință cu reprezentanții Primăriei Chișinău și cu administrația spitalului, la care s-au luat mai multe decizii pentru gestionarea situației.

"Toți pacienții care sunt infectați cu COVID-19, au fost transferați în instituțiile specializate cu profil COVID-19, iar după finalizarea tuturor procedurilor de dezinfectare, de pregătire a personalului, spitalul, de fapt, va continua activitatea într-un regim normal, conform profilului", a mai spus Viorica Dumbrăveanu. 

Astăzi au fost confirmate 113 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, după ce au fost  procesate 1 013 de probe de laborator. Astfel, numărul cazurilor de contaminare a ajuns la 4 476. Potrivit informațiilor, 26 de pacienți sunt în stare extrem de gravă, conectați la aparate de respirație artificială, iar 227 sunt în stare gravă, restul persoanelor având o stare satisfăcătoare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0