Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii au comandat mai multe cărți online în carantină: Iată care sunt cele mai citite

© Photo : Cornelia DoroganÎn perioada carantinei a crescut numărul vânzărilor de cărți online
În perioada carantinei a crescut numărul vânzărilor de cărți online - Sputnik Moldova
Abonare
Autoizolarea provocată de COVID-19 a venit la pachet cu mai mult timp liber, iar iubitorii de carte l-au petrecut util. Administratorii librăriilor online susțin că numărul moldovenilor care au comandat cărți acasă a crescut cu până la 50 la sută.

CHIȘINĂU, 6 mai – Sputnik. Timpul petrecut cu o carte în mână nu poate fi consderat pierdut în zadar. În periaoda carantinei provcată de coronavirus, moldovenii au început să citească mai mult. Asta susțin administratorii librăriilor online de cărți. Potrivit lor, numărul persoanelor care au comandat cărți la domiciliu a crescut cu 50 la sută. 

"Ne bucurăm că oamenii cumpără cărți și au un interes sporit pentru lectură. Într-adevăr, în această perioadă, a crescut numărul comenzilor. Aceste lucru a venit ca urmare a faptului că multe librării au fost închise, iar cele care au livrare la domiciliu au putut să muncească. Cele mai cumpărate cărți au fost pentru micuții de până la doi ani, urmează cele pentru copiii de până la 10 ani, iar apoi cărțile pentru maturi, în special romanele și cele motivaționale", a declarat Marcel Cebotari, administratorul unei librărie online din Capitală. 

Cornelia Dorogan din Chișinău este mămica a doi băieței frumoși. Deși copiii sunt mici și au nevoie de multă atenție, tânăra reușește să le acorde și lor timp, dar și pasiunii sale pentru cititul cărților. Cornelia a povestit că își începe dimineața cu o cafea aromată și cu o carte bună, un obicei care îi face ziua mai frumoasă.

© Photo : Cornelia DoroganCornelia Dorogan
Moldovenii au comandat mai multe cărți online în carantină: Iată care sunt cele mai citite - Sputnik Moldova
Cornelia Dorogan

"Îmi place să citesc dimineața, la fereastră cu o ceașcă de cafea, când toată familia încă doarme și în casă este liniște. În așa mod îmi închei și ziua. Seara înainte de culcare mereu răsfoiesc o carte bună. În carantină, am decis să dedic timpul copiilor mei, dar și cititul cărților, care este o pasiune mai veche. Nimic nu este mai bun decât să prinzi pofta şi iubirea de carte, m-am convins încă o dată de acest lucru", a mărturisit Cornelia. 

În perioada carantinei, Cornelia a comandat online 9 cărți. Tânăra spune că a ales romane și lectură motivațională. 

"Am făcut comanda într-o zi de vineri, iar a doua zi erau deja la ușa mea. Nici nu m-am așteptat că va venit atât de repede, căci anterior trebuia să aștepți 5 zile. Curierul era echipat cu mănuși și mască de protecție. Câteva cărți deja le-am citit. Sunt încăntată că pot învăța ceva nou și, la rândul meu, pot să-mi motivez și copiii să prindă dragostea față de carte și lectură", a spus Cornelia Dorogan.

© Photo : Cornelia DoroganCele mai multe cărți comandate online au fost pentru copii
Moldovenii au comandat mai multe cărți online în carantină: Iată care sunt cele mai citite - Sputnik Moldova
Cele mai multe cărți comandate online au fost pentru copii

Prețul unei cărți cu povești pentru copii începe de la 40 de lei, iar un roman pentru maturi de la 90 de lei. Librăriile online pun la dipoziția cumpărătorilor și livrarea cărților la domiciliu. Acest serviciu costă, în medie, 50 de lei, însă se fac diverse promoții care îi pot scuti pe cititori de aceste plăți.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0