Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ion Chicu: Acordarea ajutorului umanitar din partea României, amânată

Abonare
Ajutorul umanitar din România, promis de Guvernul de la București, nu va ajunge astăzi în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 6 mai - Sputnik. Premierul Ion Chicu a scris pe pagina sa de Facebook că a fost informat de autoritățile române despre faptul că echipamentele medicale de protecție și medicamentele pentru gtratarea COVID-19 nu vor ajunge astăzi la Chișinău, așa cum s-a preconizat anterior.  

9 medici SMURD din România vor lucra la Cahul - Sputnik Moldova
Societate
Nouă medici SMURD din România și-au început activitatea în Cahul

”Vom fi bucuroși să vedem frații români la Chișinău imediat ce finalizează toate procedurile de pregătire interne. Cu ocazia oferirii acestui suport valoros din partea poporului român, am înaintat Domnului Ludovic Orban, prim-ministrului României, invitația de a vizita țara noastră și a primi de aici, de la Chișinău, expresia recunoștinței și gratitudinii enorme pe care o avem cu toții”, a menționat Ion Chicu.

Ambasada României la Chișinău precizează într-un comunicat de presă că acțiunile care erau programate pentru astăzi, privind acordarea sprijinului Republicii Moldova în combaterea COVID-19, se amână pentru mâine, 7 mai. 

Anterior, premierul de la București Ludovic Orban a declarat că România va oferi Moldovei 500.000 de măști de protecție, 50.000 de combinezoane și medicamente necesare pacienților cu COVID-19.

Săptămâna trecută, patruzeci și doi de medici și asistenți români au venit într-o misiune în Republica Moldova ca să sprijine personalul medical de aici în lupta împotriva coronavirusului. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0