Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Braconaj pe Nistru: Cum a fost încălcată legea – Foto

Abonare
Inspectoratul Pentru Protecția Mediului combate braconajul piscicol pe Nistru. În plin sezon de prohibiție, contravenienții prindeau pește cu plase din fribre sintetice, care sunt unelte interzise. În urma a două razii, inspectorii de mediu au aplicat 7 amenzi.

CHIȘINĂU, 5 mai – Sputnik. Șapte procese-verbale cu privire la contravenţie au fost întocmite de inspectorii de mediu în urma a două razii de depistare şi contracarare a braconajului piscicol şi a respectării legislaţiei de mediu în cuprinsul administrativ-teritorial al raioanelor Anenii Noi, Criuleni, Dubăsari şi Orhei.

La sfârșit de aprilie și început de mai, în aceste zone „s-a observat un interes sporit pentru pescuit” exact în perioada de prohibiție, potrivit lui Vladimir Rusu, inspector principal la Direcţia control resurse cinegetice şi piscicole.

Рыбалка - Sputnik Moldova
Prohibiție din 1 aprilie: Este interzis pescuitul sportiv, amator și de agrement

În cadrul raziilor, în baza celor șapte procese-verbale, inspectorii de mediu au aplicat amenzi în sumă de 3.800 de lei, iar prejudiciul calculat şi înaintat spre achitare a constituit 8.290 de lei.

Din plasele braconierilor, inspectorii de mediu au reușit să elibereze în stare vie, în lacul de acumulare Dubăsari, aproximativ șapte kilograme de pește de diverse specii și dimensiuni.

În unul din cazuri, pe 1 mai, în sectorul extravilan al satului Șerpeni, raionul Anenii Noi, în zorii zilei, inspectorii de mediu au dat peste trei persoane, localnici, care pescuiau ilicit în Nistru cu o plasă.

Cei trei aveau prinși 132 de pești din specia „scrumbie de Dunăre”, iar prejudiciul pe care l-au cauzat resurselor biologice piscicole a fost estimat la 7.457 de lei. 

Piața Centrală din Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Atenție! Nu cumpăra acest pește: Devii părtaș la un mare rău – Foto

Pentru încălcarea regulilor de protecție a resurselor piscicole și a regulilor de pescuit, în temeiul art. 114 alin. (1) din Codului Contravențional, pe numele fiecareia dintre cele trei persoane a fost întocmit câte un proces verbal cu privire la contravenție, cu aplicarea unei amenzi în mărime de 12 unități convenționale – echivalentul a 600 de lei.

IPM avertizează că perioada de prohibiție la pescuit continuă.

Reamintim, din 1 aprilie și până pe 14 iunie 2020, inclusiv, în obiectivele acvatice piscicole naturale a fost instituită prohibiția anuală a pescuitului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0