Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Intervenție SMURD: O pacientă a fost adusă la Institutul de Medicina Urgentă

Abonare
O pacientă cu fractură de femur a fost adusă cu un echipaj SMURD la Chișinău de la spitalul raional Cahul.

CHIȘINĂU, 5 mai - Sputnik. În această dimineață a avut loc o intervenție comună SMURD a medicilor și paramedicilor din România în parteneriat cu colegii din Republica Moldova pentru transportarea la Chișinău o femei în vârstă de 68 de ani.

9 medici SMURD din România vor lucra la Cahul - Sputnik Moldova
Societate
Nouă medici SMURD din România și-au început activitatea în Cahul

Un echipaj SMURD din cadrul detașamentului salvatori și pompieri Cahul a avut misiunea de a prelua o pacientă cu fractură de femur din spitalul raional Cahul și a o aduce la Institutul de Medicina Urgentă pentru ulterioare îngrijiri medicale.

Misiunea a fost realizată în comun cu participarea medicilor români care au monitorizat pacienta pe parcursul transportării, pentru ca aceasta să nu suporte complicații. Un grup de nouă medici și paramedici din România activează în Spitalul Raional Cahul în suportul sistemului medical din Republica Moldova. 

Misiunea acestora se desfășoară în secția terapie intensivă a unității medicale. Pe parcursul a două săptămâni, în comun cu colegii din Republica Moldova, medicii și paramedicii de peste Prut intervin în misiuni primare, pentru acordarea ajutorului necesar oamenilor din sudul țării, aflați în dificultate. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0