Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Igor Dodon l-a decorat pe un veteran din raionul Fălești cu Ordinul Republicii

© Photo : Facebook / Dodon IgorИгорь Додон вручил Орден Республики ветерану Великой Отечественной Сергею Степановичу Кушниру.
Игорь Додон вручил Орден Республики ветерану Великой Отечественной Сергею Степановичу Кушниру. - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele țării, Igor Dodon, l-a decorat cu Ordinul Republicii pe un veteran din raionul Fălești. Acesta a împlinit onorabila vârstă de 95 de ani.

CHIȘINĂU, 5 mai - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon l-a felicitat pe veteranului Marelui Război pentru Apărarea Patriei Serghei Cușnir, care împlinește anul acesta vârsta de 95 de ani, cu ocazia apropiatei aniversări a Zilei Victoriei. În timpul vizitei de lucru întreprinse în raionul Fălești, șeful statului i-a înmânat veteranului cea mai înaltă distincție de stat - Ordinul Republicii.

Serghei Cușnil a fost înrolat în Armata Roșie în anul 1943. După război a lucrat în sovhoz, în organizațiile de partid, în cadrul oficiului poștal.

”În semn de înaltă apreciere a contribuției sale în Marea Victorie, a realizărilor în muncă și cu ocazia aniversării a 75-a a Victoriei, i-a fost înmânat lui Serghei Cușnir cea mai înaltă distincție a Moldovei – Ordinul Republicii”, a scris Igor Dodon.

De ziua Victoriei, pe 9 mai, la Chișinău va avea loc ceremonia oficială de depunere de flori la Memorialul gloriei militare ”Eternitate”. La eveniment va participa conducerea țării.

Aproximativ 400 de mii de originari din Moldova au luptat în componența Armatei Roșii. Faptele de glorie ale 250 de mii dintre aceștia au fost menționate cu distincții, 19 devenind Eroi ai Uniunii Sovietice. Din păcate, astăzi niciunul dintre ei nu mai este în viață.

După cum a declarat anterior președintele țării, în momentul de față în Moldova au mai rămas în viață în jur de 400 de veterani.

Read more: https://sputnik.md/society/20200504/30127518/Preedintele-Moldovei-a-dat-start-flashmobului-RegimentulNemuritor.html

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0