Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Expert: CCM s-a lăsat atrasă în jocuri politice, iar asta nu e bine

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Volnițchi
Igor Volnițchi  - Sputnik Moldova
Abonare
Comentatorul politic Igor Volnițchi crede că judecătorii Curții Constituționale nu ar trebui să se lase atrași în jocurile politice, iar implicarea lor în diferite polemici șifonează imaginea acestei instituții.
Expert: Actuala CCM s-a lăsat atrasă în jocuri politice, iar asta ne e bine

Igor Volnițchi a declarat pentru Sputnik Moldova că pe parcursul timpului, întotdeauna au fost voci care au criticat deciziile Curții Constituționale (CC) și a fost pusă presiune pe această instituție, pentru că așa stau lucrurile într-o societate de tranziție. El spune că ceea ce ar trebui să ne deranjeze este prestația judecătorilor CC și modul în care ei se lasă intimidați și atrași în diferite polemici. Volnițchi consideră că judecătorii constituționali sunt, la ora actuală, protejați de lege și nu ar trebui să se lase atrași în diferite polemici inutile.

„Ei nu trebuie să se victimizeze, să declare cuiva război. Ei trebuie să-și vadă de treaba lor. Pe ei nu trebuie să-i intereseze deloc factorul politic și acele furtuni politice care sunt în jurul CC. Ei sunt protejați de lege și, dacă se vor conduce de buchea legii, ar primi și o susținere din partea societății. Nu-i înțeleg pe judecătorii, care, parcă, au o anumită calificare, experiență profesională, dar se lasă atrași în anumite jocuri. Politicienii mereu vor fi tentați să atragă CC și judecătorii în polemici sterile, dar judecătorii CC trebuie să fie mai presus de toți politicienii atât de la guvernare cât și din opoziție”, a punctat Igor Volnițchi.

Plenul Curții Constituționale a sesizat Procuratura Generală în legătură cu declarațiile din presă ale unor politicieni privind presupusele filaje și intimidări la adresa unor judecători constituționali.

Fluxul de știri
0