Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Riscuri pentru reputație: Ambasada condamnă ”Pulitzerul” pentru demonizarea Rusiei

© Flickr / Adam FagenРоссийское посольство в США
Российское посольство в США  - Sputnik Moldova
Abonare
Ambasada Rusiei în SUA a condamnat acordarea premiului Pulitzer publicației New York Times pentru o serie de materiale antirusești.

CHIȘINĂU, 5 mai – Sputnik. Ambasada Rusiei în SUA a condamnat decernarea premiului Pulitzer pentru materialele antirusești ale publicației New York Times.

сша и китай, флаги - Sputnik Moldova
SUA planifică o astfel de răzbunare, încât China să ajungă să invidieze Rusia

Marți, comitetul organizatoric al Premiului Pulitzer a înmânat premiul la categoria “Jurnalism internațional” publicației New York Times pentru ”o serie de istorii captivante, scrise cu asumarea unui risc sporit, care scot la iveală niște acțiuni violente”, admise de conducerea rusă.

Ambasada Rusiei menționează că, acum trei ani, NYT a mai primit un premiu pentru demonizarea Rusiei.

“Comitetul organizatoric își asumă o mare responsabilitate atunci când remarcă în acest fel materialele antirusești în care se conțin niște afirmații care au fost respinse în mai multe rânduri nu doar de oficialii ruși, dar și de viață. Dacă există ceva, care „ar implica mari riscuri”, este vorba doar de reputație”, se arată într-un comunicat al misiunii diplomatice ruse, publicat pe Facebook.

Ambasada consideră că seria de articole ale respectivei publicați este “o colecție de fabricări rusofobe nediluate, care pot servi drept obiect de studiu al creării unor fapte false”.

Mai devreme, radio Sputnik a anunțat că purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a declarat că a fost declanșată o adevărată “pandemie a fake-urilor”, îndreptate împotriva Rusiei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0