Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Vești rele: al doilea val al pandemiei, în octombrie-decembrie

Abonare
Ministrul Sănătății din România, Nelu Tătaru, a declarat la sfârșitul săptămânii trecute că se așteaptă ca, în ultima parte a acestui an, să fie un al doilea val al pandemiei de coronavirus în România.

BUCUREȘTI, 4 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Nelu Tătaru a explicat că se așteaptă pentru octombrie-decembrie un al doilea val, dar ţine foarte mult de cum trecem acest val.

Медицинский работник - Sputnik Moldova
Numărul cazurilor confirmate cu coronavirus, în scădere și astăzi – Deja a treia zi
Și aceasta fiindcă suntem în trei zile care altădată erau o minivacanţă, suntem după două luni în care toată lumea percepe o zi frumoasă ca o răbdare pusă la încercare, dar, în opinia demnitarului, românii trebuie să înţeleagă că răbdarea fiecăruia dintre ei este tocmai pentru ei.

Tătaru a explicat că, deocamdată, românii nu se pot gândi la relaxare. Și aceasta pentru că sunt pe panta ascendentă a curbei, sunt cazuri noi, focare noi, decese, persoane la terapie intensive, persoane pe ventilator și pe suport cardiovascular.

”Mă repet, izolare voluntară, distanţare socială. Va veni şi momentul când veţi vedea momentul de scădere continuă a numărului de cazuri, a cazurilor din Terapie Intensivă, de scădere a prezenţei la UPU, atunci putem vorbi şi de o relaxare”, a spus ministrul Nelu Tătaru.

Românii care vor veni în țară după 15 mai vor intra în carantină.

Fluxul de știri
0