Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Spitalul Raional Ștefan Vodă își reia activitatea: Ce secții vor fi redeschise prioritar

© Photo : Miroslav RotariSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
Spitalul Raional Ștefan Vodă se redeschide mâine, după mai multe săptămâni în care nu a primit deloc pacienți.

CHIȘINĂU, 4 mai - Sputnik. Ministrul Sănătății a anunțat, după ședința de astăzi a Centrului Unic de Comandă privind gestionarea crizei COVID-19, că Spitalul Raional Ștefan Vodă își reia activitatea începând de mâine.

Медицинский работник маске настраивает оборудование - Sputnik Moldova
Societate
După trei zile de scădere, numărul cazurilor de COVID-19 este din nou în creștere

”Astăzi, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, cu suportul OMS, a repetat instruirea personalului medical. Spitalul este pregătit pentru primirea pacienților, fiind dotat cu echipamente de protecție, dar activarea secțiilor va fi realizată treptat. Inițial, va fi activată secția chirurgie, unde vor fi preluate cazurile de urgență, iar ulterior vor fi redeschise și celelalte secții. În mod prioritar, este vorba despre secția de boli infecțioase și cea de pediatrie”, a declarat Viorica Dumbrăveanu. 

Amintim că Spitalul din Ștefan Vodă și-a sistat activitatea la începutul lunii aprilie, din cauza mai multor cazuri de infecție cu COVID-19 în instituția medicală, iar pacienții au fost transferați la Chișinău

Astăzi, în Republica Moldova au fost confirmate 127 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, după ce au fost procesate 696 de probe. Astfel, numărul cazurilor de contaminare a ajuns la 4248, însă cazuri active sunt în prezent doar 2639. Toate cele 127 de cazuri noi depistate au statut de transmitere locală. 

Se întâmplă după ce ieri au fost confirmate doar 68 de noi cazuri, pe 2 mai au fost înregistrate 72 de cazuri noi, iar pe 1 mai au fost înregistrate 83 de cazuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0