Prognoza meteo: Ploile nu mai contenesc – Iată câte zile va mai ploua

© Sputnik / Cezar SalagorPloaie de primăvară
Ploaie de primăvară - Sputnik Moldova
Abonare
În prima zi a acestei săptămâni va ploua ca și la sfârșitul săptămânii trecute. Și nu doar luni, dar și marți, și miercuri și parțial chiar joi.

CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță pe site-ul său că astăzi va ploua în toate regiunile țării. Bineînțeles, datorită acestui fapt timpul va fi mai răcoros decât săptămâna trecută, dar nu cu mult.

Дождь - Sputnik Moldova
Societate
Prejudicii enorme în urma ploilor abundente: Iată unde au intervenit salavatorii
Meteorologii anunță că astăzi maximele diurne vor varia între +15..+18 grade Celsius în raioanele de nord ale țării, +16..+17 – în cele din centru și +17..+20 grade Celsius - în raioanele de sud.    

Exact aceleași maxime sunt anunțate și pentru mâine, marți, 5 mai. Miercuri, când va ploua, de asemeni, vremea va fi mai răcoroasă – maximele termice diurne vor fi cu două trei grade mai puțin.

Angajații Serviciului Meteorologic de Stat anunță și pentru joi ploi slabe doar că numai în raioanele de nord ale țării. Începând de joi, ploile vor conteni, astfel că deja vineri, sâmbătă și duminică vom avea deja cer fără nouri, iar valorile termice vor crește treptat, astfel că duminică maximele diurne vor atinge +23..+25 de grade Celsius.

© Photo : Serviciul Hidrometeorologic de Stat Prognoza meteo pentru 4 mai 2020
Prognoza meteo: Ploile nu mai contenesc – Iată câte zile va mai ploua - Sputnik Moldova
Prognoza meteo pentru 4 mai 2020

Trebuie să menționăm că ploile care vor cădea astăzi, mâine și poimâine vor fi slabe, așa cum au fost și cele din jumătatea a doua a săptămânii trecute. Astfel că Serviciul Hidrometeorologic de Stat menține avertizarea de Cod Galben de Secetă Hidrologică, care a intrat în vigoare încă din 27 aprilie și urmează să fie menținut până în fata de 8 mai.

© Sputnik / Salagor CezarIazul din raionul Falești, 20 km de satul Mărăndeni
Prognoza meteo: Ploile nu mai contenesc – Iată câte zile va mai ploua - Sputnik Moldova
Iazul din raionul Falești, 20 km de satul Mărăndeni

Avertizarea de secetă hidrologică anunțată înseamnă că debitul apei din bazinele acvatice atinge cote de 50% şi mai joase din norma multianuală.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0